top icon
Επικαιρότητα

Hummer HX Concept

Την έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η οποία ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου, επέλεξαν οι υπεύθυνοι της Hummer προκειμένου να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στο κοινό, το νέο τους πρωτότυπο με την ονομασία HX. Στην ουσία, πρόκειται για ένα όχημα με 4,343 μέτρα μήκος, 2,057 μέτρα πλάτος, 1,829 μέτρα ύψος και με μεταξόνιο 2,616 μέτρα, το οποίο διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο κόμπακτ εκπροσώπου της εν λόγω εταιρίας.

Πνοή στο πρωτότυπο Hummer HX δίνει ένας V6 VVT κινητήρας άμεσου ψεκασμού, 3,6 λίτρων, με απόδοση 304 ίππων και ροπή 37,7 Kgm, ο οποίος -αναδεικνύοντας τις οικολογικές του ανησυχίες- μπορεί να λειτουργήσει και με βιοαιθανόλη E-85.

Σχεδιαστικά πάντως, το νέο Hummer HX γεννήθηκε από τη φαντασία τριών νέων σχεδιαστών, οι οποίοι μόλις αποφοίτησαν και αποφάσισαν να δεχτούν την πρόκληση της GM, να σχεδιάσουν ένα «μαζεμένο» και νεανικό Hummer. Οι τρεις νέοι, λοιπόν, σχεδίασαν ένα δίπορτο SUV με αρκετά αποσπώμενα μέρη, όπως η οροφή, η οποία ανοίγει ανά τμήματα, αλλά και οι πλαϊνές πόρτες. Όσο για το -εξίσου φουτουριστικό- εσωτερικό του, εκεί θα χωρέσουν με άνεση έως και τέσσερις επιβάτες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ