X
Επικαιρότητα

H VW στο Ιράν

Μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε αναμένεται να έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα της Volkswagen για παραγωγή αυτοκινήτων στο Ιράν, που έχει ως στόχο την επιτυχημένη είσοδο της γερμανικής εταιρείας στην πολυάριθμη περσική αγορά, καθώς επίσης και στα «markets» των πλησίον της Τεχεράνης κρατών. Η κατασκευή των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την «Kerman Automotive Industries», στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της
Arg-e-Jadid, που βρίσκονται κοντά στην πρόσφατα βαρειά χτυπημένη από τον σεισμό μεσαιωνική πόλη της Μπαμ.

Η VW θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της στο Ιράν με την παραγωγή του τετράθυρου «Gol 1.8 L», μια παραλλαγή του οποίου κατασκευάζεται ήδη στην Κίνα, στην Αργεντινή και τη Νότιο Αφρική, ενώ το μοντέλο αυτό πρώτευσε σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην αγορά του Μεξικό τον περασμένο Ιανουάριο. Στελέχη της εταιρείας πιστεύουν ότι οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Ιράν έχουν την δυνατότητα να παράγουν 20.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Στην περσική επικράτεια κυκλοφορούν περίπου 55 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους, με τα μισά από αυτά να έχουν ηλικία ως και 25 χρόνων. Όμως και αυτή η αγορά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και ανανεώνεται, δίνοντας στην VW το δικαίωμα να διατηρεί βάσιμες ελπίδες για την επιτυχημένη παρουσία της εκεί.

(autoindex.org)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!