top icon
Επικαιρότητα

H Volvo σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων ντίζελ

Το αυξημένο κόστος είναι η αιτία που οι Σουηδοί της Volvo θα σταματήσουν να εξελίσσουν νέους πετρελαιοκινητήρες.

Η είδηση έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από το στόμα του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Hakan Samuelsson, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα εξελίξουμε από εδώ και στο εξής κινητήρες ντίζελ νέας γενιάς».

Το αφεντικό της σουηδικής εταιρείας επεσήμανε στα πλαίσια των δηλώσεών του πως η Volvo θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2013, ωστόσο όμως αυτό είναι κάτι που θα σταματήσει. Με δεδομένες τις ολοένα και πιο «ασφυκτικές» περιβαλλοντικές νόρμες που αφορούν στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων, όλα δείχνουν πως ο κύκλος ζωής των κινητήρων ντίζελ του Σουηδού κατασκευαστή θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ως αντιστάθμισμα της παραπάνω «απώλειας», η Volvo θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στον τομέα των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Hakan Samuelsson.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Tesla κατάφερε να προσφέρει ένα αυτοκίνητο για το οποίο οι πελάτες κάνουν ουρά. Σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να υπάρξει χώρος και για εμάς σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα και ελκυστικό ντιζάιν».

Ο Hakan Samuelsson πιστεύει ακράδαντα πως το αυξανόμενο κόστος εξέλιξης των κινητήρων ντίζελ θα αυξήσει σημαντικό το κόστος των αυτοκινήτων στα οποία θα φιλοξενούνται, γεγονός που αυτομάτως θα φέρει σε πλεονεκτικότερη θέση τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Θυμίζουμε πως από το 2021 και εξής ο μέσος όρος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων μιας μάρκας θα πρέπει να πέσει από τα 130 gr/km που είναι σήμερα στα μόλις 95._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ