top icon
Επικαιρότητα

H Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συνολικά 220 οχήματα -ανάμεσά τους 134 υβριδικά επιβατικά Prius- που θα χρησιμοποιηθούν σαν επίσημα οχήματα κατά τη διάρκεια του 11ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IAAF Στίβου 2007, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 25 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2007, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
 
Η Toyota είναι ο επίσημος εταίρος στο Osaka 2007, έχοντας ήδη διατελέσει επίσημος εταίρος στα πρωταθλήματα 2003 στο Παρίσι και 2005 στο Ελσίνκι. Στο Osaka 2007, η Toyota συμμετέχει στην προώθηση του περιβαλλοντικού προγράμματος «Green Project» του IAAF, προσφέροντας οχήματα με περιβαλλοντικά συμβατή τεχνολογία. Εκτός από το Prius, ανάμεσα στα άλλα αυτοκίνητα που θα χορηγηθούν θα είναι το FCHV-BUS (υβριδικό λεωφορείο κυψελών καυσίμου), το Alphard Hybrid minivan, και το ελαφρύ υβριδικό φορτηγό Dyna.
 
Η Toyota προγραμματίζει επίσης να προσφέρει αυτοκίνητα όπως το Welcab (ειδικά εξοπλισμένα οχήματα) για χρήση από διαγωνιζόμενους με αναπηρικά καροτσάκια. Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές, σαν «lead cars» στα αγωνίσματα, για την εξυπηρέτηση εκπροσώπων του τύπου στους μαραθωνίους ανδρών και γυναικών και για τη μεταφορά αθλητών και επισήμων.
 
Στο φετινό πρωτάθλημα θα προσφέρει σε 900 άτομα (100 άτομα την ημέρα-50 ζευγάρια μαθητών δημοτικού και γυμνασίου αλλά και τους ενήλικους συνοδούς τους) δωρεάν εισιτήρια για να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις των παγκοσμίως κορυφαίων αθλητών. 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ