X
Επικαιρότητα

H Toyota είναι η Νο1 σε αξία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

Για μια ακόμα χρονιά, η Toyota ανακηρύσσεται ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ανακήρυξη των 100 καλύτερων εταιρειών σε όλο τον κόσμο με την αρωγή του θεσμύ Best Global Brands είναι κάτι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη εταιρεία Interbrand, η οποία χρησιμοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια για την τελική κατάταξη αλλά και τα αριθμητικά στοιχεία που ανακοινώνει. Τα τρία κυριότερα είναι η οικονομική επιτυχία των προϊόντων και υπηρεσιών κάθε μάρκας, ο ρόλος που διαδραματίζει η ίδια στη λήψη αποφάσεων από τους καταναλωτές, καθώς και ο αντίκτυπος των προϊόντων της στη συνολική κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της σχετικής έρευνας, η Toyota είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία σε παγκόσμιο επίπεδο (50,3 δις $), παρά το γεγονός ότι η τελευταία σημείωσε κάμψη σε σχέση με την περασμένη χρονιά της τάξης του 6%. Στη θέση «9» βρίσκουμε τη Mercedes με αξία 47,8 δις $ και στη «13» την BMW (41,5 δις $). Πίσω από τους τρεις αυτούς κολοσσούς στις θέσεις «20», «33» και «35,» έπονται οι Honda, Ford και Hyundai αντίστοιχα, που αξίζουν, σύμφωνα με την Interbrand, 22,7, 13,6 και 13,2 δις $.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Apple (184,1 δις $) ακολουθούμενη από τις Google, Microsoft, Coca Cola, Amazon και Samsung, ενώ πίσω από την Toyota κατατάσσεται το Facebook και πίσω από τη Mercedes στη θέση «10», η IBM.

Δείτε εν συνεχεία με τη βοήθεια της σχετική φωτογραφίας την κατάταξη των 100 εταιρειών, σύμφωνα με τη σχετική λίστα της Interbrand._X.A,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!