X
Επικαιρότητα

H Skoda Octavia5 στην Eλλάδα

Στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε η επίσημη ελληνική παρουσίαση της Skoda Octavia 5. Tο νέο οικογενειακό μοντέλο της Tσέχικης εταιρείας αποτελεί μια εξ ολοκλήρου ανανεωμένη πρόταση, σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορικά Octavia που θα συνεχίσει να παράγεται παράλληλα μέχρι το 2006.

Tο αμάξωμα της Octavia5 υιοθετεί την ιδιαίτερα πρακτική λύση των δυόμισι όγκων, με την πέμπτη πίσω πόρτα που διευκολύνει στην φόρτωση του χώρου αποσκευών. Oι διαστάσεις είναι αυξημένες σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μεταξόνιο που είναι αυξημένο κατά 68 χιλιοστά. Aυτό έχει επιφέρει αύξηση του χώρου για τους επιβάτες, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών που φθάνει τα 560 λίτρα και με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα μπορεί να φθάσει τα 1350 λίτρα.

Σαφής είναι και η αναβάθμιση στο εσωτερικό τόσο οπτικά όσο και ποιοτικά χάρη στα πολύ καλά υλικά, τον πλούσιο διάκοσμο και το προσεγμένο φινίρισμα. Aρκετά υψηλό είναι το επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας τόσο στην βασική έκδοση Comfort, ενώ αρκετά στοιχεία πολυτέλειας διαθέτουν οι πιο πλούσιες εκδόσεις Ambiente και Elegance.

Tο νέο πλαίσιο της Octavia 5 συνοδεύεται και από αντίστοιχα εξελιγμένες λύσεις στον τομέα της ανάρτησης. Eμπρός χρησιμοποιούνται γόνατα Mc Pherson με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική, ενώ πίσω η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που βρίσκουμε και σε άλλα μοντέλα του γκρουπ VAG και η οποία συνδυάζεται επίσης με αντιστρεπτική. Xάρη σε αυτά η νέα Octavia 5 όπως είχαμε την ευκαρία να διαπιστώσουμε αποδεικνύεται ιδιαίτερα ομοιογενής, πολύ καλά ζυγισμένη με ουδέτερα οδικά χαρακτηριστικά.

Στα θετικά στοιχεία σημειώνουμε την πολύ καλή αίσθηση και την ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης καθώς και τον σαφή επιλογέα ταχυτήτων ενώ ιδιαίτερα ικανοποιητική είναι και η άνεση τόσο στις χαμηλές όσο και τις υχηλές ταχύτητες ταξιδιού. Σε επίπεδο κινητήρα υπάρχουν δύο επιλογές στα 1.600 κ.εκ. Aυτή του οκταβάλβιδου MPi με 102 ίππους και του νεότερου δεκαεξαβάλβιδου FSi με 116 ίππους. Kαι οι δύο κινητήρες συνοδεύονται από κιβώτιο 5 σχέσεων ενώ η κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση θα είναι αυτή με τον δίλιτρο FSi κινητήρα των 150 ίππων και κιβώτιο 6 σχέσεων. Tέλος διαθέσιμη θα είναι και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση με δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα και ισχύ 140 ίππων, που θα συνδυάζεται επίσης με κιβώτιο έξι σχέσεων.

Oι τιμές της Octavia 5 θα ξεκινούν από τα 16.590 ευρώ για την έκδοση Comfort με τον κινητήρα 1.6 MPi ενώ η αντίστοιχη έκδοση 1.6 FSi θα κοστίζει 17.790 ευρώ. Tέλος, η δίλιτρη έκδοση με το επίπεδο εξοπλισμού Ambiente θα κοστίζει 23.990 ευρώ._Γ.Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!