top icon
Επικαιρότητα

H Opel θα εξελίξει τη νέα γενιά 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων για λογαριασμό της PSA

Η PSA ανακοίνωσε πως η Opel θα επωμιστεί την εξέλιξη μιας νέας γενιάς κινητήρων βενζίνης που θα δούμε να «εξαπλώνεται» σταδιακά σε όλες τις μάρκες του γαλλικού ομίλου.

Η Opel θα αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς βενζινοκινητήρων υψηλής απόδοσης για όλες τις μάρκες της PSA, των Opel, Peugeot, Citroën και DS, στο δικό της κέντρο έρευνας και εξέλιξης που βρίσκεται στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Όπως ανακοινώθηκε, η επόμενη γενιά των 4κύλινδρων αυτών κινητήρων θα βελτιστοποιηθεί ώστε οι τελευταίοι να «ταιριάζουν» τεχνολογικά με ηλεκτροκινητήρες τους οποίους θα χρησιμοποιούν τα επερχόμενα μέσα στα προσεχή χρόνια υβριδικά μοντέλα του ομίλου.

Οι κινητήρες αυτοί θα εισαχθούν στην αγορά από το 2022 και εξής και θα προορίζονται για χρήση σε μοντέλα της PSA που θα διατίθενται στην Κίνα, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική πληρώντας όλα τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων των εν λόγω αγορών. Θα διαθέτουν δε τεχνολογίες, όπως η άμεση έγχυση καυσίμου, η υπερσυμπίεση και ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων.

«Με την ανάπτυξη της νέας γενιάς 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων μπορούμε να αξιοποιήσουμε μία από τις βασικές μας ικανότητες. Χάρη σε αυτό θα εδραιώσουμε την ισχυρή θέση της Opel στο Groupe PSA», δήλωσε ο Christian Müller, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel/Vauxhall.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή η γενιά μηχανικών συνόλων θα «παραταχθεί» δίπλα από τους γνωστούς 3κύλινδρους PureTech κινητήρες της PSA._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ