X
Επικαιρότητα

H Mitsubishi βάζει πλώρη για το segment B

Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται με την αρωγή των Renault και Nissan να μπει με περισσότερες πλέον αξιώσεις στην κατηγορία Β.

H Mitsubishi είναι ουσιαστικά απούσα από το μεγάλο… πάρτι της κατηγορίας Β (σ.σ.: ας μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή το μερίδιό της στη γηραιά ήπειρο φτάνει στο 34%), μιας και το Space Star είναι πολύ δύσκολο να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στους δυνατούς παίχτες του είδους -τα Toyota Yaris, Ford Fiesta, Renault Clio, Nissan Micra, Peugeot 208, Citroen C3, Hyundai i20, Seat Ibiza, VW Polo κοκ. Ωστόσο, το γεγονός ότι η «πίτα» των αυτοκινήτων του είδους παραμένει εξαιρετικά σημαντική, δύσκολο θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους ιθύνοντες της ιαπωνική εταιρείας, που πλέον, όντας ενταγμένη στις ασφαλείς αγκάλες των Renault-Nissan, έχει πια κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Αλλά και να σχεδιάζει με περισσότερες και πιο σταθερές πλέον «βάσεις» τις επόμενες κινήσεις της.

Μια από αυτές είναι η έλευσή της μάρκας στην καρδιά της κατηγορίας σούπερ μίνι με ένα «αξιόμαχο» και εντελώς νέο για την ίδια τη Mitsubishi μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί το δάπεδο των Clio και Micra καθώς φυσικά και όλες τις τεχνολογικές κατακτήσεις στο είδος των Renault/Nissan. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η δήλωση του αντιπρόεδρου του τμήματος προϊοντικής ανάπτυξης της εταιρείας, Vincent Cobee, που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο.

«Το να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις μια νέα πλατφόρμα είναι πολύ ακριβό τη στιγμή μάλιστα που τα περιθώρια κέρδους στην κατηγορία αυτή είναι πολύ μικρά. Κοιτάμε λοιπόν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τις πλατφόρμες στην κατηγορία αυτή των Renault/Nissan; Η απάντηση είναι  ναι».

Μια σημαντική παράμετρος που φαίνεται να ωθεί την Mitsubishi προς την κατεύθυνση κατασκευής ενός «μικρού» αυτοκινήτου είναι και εκείνη που αφορά στις μέσες εκπομπές ρύπων, καθώς όπως ανοιχτά παραδέχτηκε στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων ο Vincent Cobee, «είναι πρακτικά πολύ δύσκολο για μια εταιρεία να τις εκπληρώσει χωρίς ένα σούπερ μίνι»._Χ.Α.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες, το νέο αυτό μικρό των Ιαπώνων της Mitsubishi είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στα τέλη του 2018._Χ.Α.

Mitsubishi Space Star

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!