top icon
Επικαιρότητα

H Mazda στο Τόκιο

Ένα πολύ ενδιαφέρον concept παρουσιάζει για πρώτη φορά η Μazda στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, μαζί με την επόμενη γενιά των κινητήρων της.

Ένα πολύ ενδιαφέρον concept παρουσιάζει για πρώτη φορά η Μazda στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, μαζί με την επόμενη γενιά των κινητήρων της.
 
Ξεκινώντας από το Mazda Kiyora, πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων με σύστημα «i-stop» concept car, φιλικό στο περιβάλλον κι εφοδιασμένο με τον επίσης πρωτοεμφανιζόμενο κινητήρα βενζίνης Sky-G των 1.3 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με το νέο –πρεμιέρα και γι αυτό- αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Sky-Drive έξι σχέσεων. Η ιαπωνική εταιρεία δίνει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,1 λτ/100 χλμ.  
 
SKYG
Η επόμενη γενιά του κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού της εταιρείας με νέο σχεδιασμό, διαθέτει αυξημένη κατά 15% απόδοση σε σύγκριση με την υπάρχουσα, ενώ αντίστοιχη σε ποσοστά είναι και η μείωση της μέσης κατανάλωσης σε καύσιμα (οι μετρήσεις έγιναν με βάση το δίλιτρο κινητήρα). Οι διάφορες εκδόσεις του θα αναλάβουν αρχικά την κίνηση των Mazda2 και Mazda3.
 
SKYD
Η επόμενη γενιά πετρελαιοκινητήρων της εταιρείας με νέο σχεδιασμό, διαθέτει αυξημένη κατά 20% απόδοση σε σύγκριση με την υπάρχουσα, ενώ αντίστοιχη σε ποσοστά είναι και η μείωση της μέσης κατανάλωσης σε καύσιμα (οι μετρήσεις έγιναν με βάση τον κινητήρα των 2.2 λίτρων). Οι διάφορες εκδόσεις του θα αναλάβουν αρχικά την κίνηση των Mazda2 και Mazda6.
 
Το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων «SKY-Drive», αλλά και το «Premacy Hydrogen RE Hybrid», ολοκληρώνουν τη φετινή δυναμική παρουσία της Μazda στο Τόκιο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ