top icon
Επικαιρότητα

H Lamborghini στην Techno Classica 2015

Δύο ξεχωριστές παρουσίες κοσμούν το περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στην Techno Classica 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Essen.

Δύο ξεχωριστές παρουσίες κοσμούν το περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στην Techno Classica 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Essen.

Η διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φέρνει στην Techno Classica 2015 δύο μοναδικά «ξεσκούφωτα» εκθέματα: την Miura Roadster και την Veneno Roadster. Πρόκειται για δύο σπορ ανοιχτά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, η μεν πρώτη το 1968, η δε δεύτερη το 2013, χωρίς ποτέ όμως να οδηγηθούν εν συνεχεία στη γραμμή παραγωγής της Lamborghini. Ωστόσο, αμφότερα κατάφεραν να συναρπάσουν το κοινό αναδεικνύοντας συγχρόνως και για μια ακόμα φορά το σχεδιαστικό και όχι μόνο πάθος της διάσημης μάρκας από τη Σαντʼ Άγκατα της Ιταλίας. Η Miura Roadster με αριθμό πλαισίου 3498 έκανε το επίσημο ντεμπούτο της τον Ιανουάριο του 1968 στην Έκθεση των Βρυξελλών αποτελώντας μια… τροποποιημένη εκδοχή της P 400. Το αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμά της αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Nuccio Bertone και τον φέρελπι την εποχή εκείνη Marcello Gandini, διαθέτοντας διαφορετικούς αεραγωγούς στο πλάι σε σχέση με την Miura Coupe, οι οποίοι και τροφοδοτούσαν με περισσότερο αέρα τον ατμοσφαιρικό 4λιτρο V12 κινητήρα των 350 ίππων, καθώς και αρκετές αλλαγές στο πίσω μέρος. Με το πέρασμα του χρόνου, το μοναδικό αυτό «κόσμημα» άλλαξε πολλά χέρια, ενώ σήμερα, όντας πλήρως αναπαλαιωμένη, βρίσκεται στα… ασφαλή χέρια ενός τυχερού ιδιώτη/συλλέκτη.

Από τη μεριά της, η εντυπωσιακή Lamborghini Veneno αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα γραφής των… extreme σχεδιαστικών δυνατοτήτων της εταιρείας. Την κίνηση στο άκρως επιθετικό αυτό roadster παρέχει ένας 12κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με απόδοση 750 ίππων, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 2,9 δλ., καθώς και τελική ταχύτητα 355 χλμ./ώρα. Με βάρος μόνο 1.490 κιλών, η Veneno κατασκευάστηκε σε μόλις 9 αντίτυπα, με το κάθε ένα από αυτά να κοστίζει, εν έτει 2014, ούτε λίγο ούτε πολύ, 3,3 εκ. ευρώ χωρίς τους προβλεπόμενους φόρους!_Χ.Α.
 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ