X
Επικαιρότητα

H Kia στη Σλοβακία

Το νέο εργοστάσιο στην Σλοβακία

Την πόλη Zilina της Σλοβακίας επέλεξε η KIA για να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο, το πρώτο της Κορεάτικης φίρμας σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Αποτελώντας μία επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, θα αρχίσει σύντομα την παραγωγή αυτοκινήτων. Τη στιγμή αυτή έχουν τοποθετηθεί όλες οι απαιτούμενες μηχανές παραγωγής, ώστε τον Μάιο να αρχίσει η δοκιμαστική περίοδος. Κατά τη διάρκειά της, μηχανές και ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να συγχρονιστούν πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής. Υπολογίζεται πως τα πρώτα αυτοκίνητα θα βγουν από το τελικό στάδιο της γραμμής παραγωγής προς το τέλος του 2006.
Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KIA Motors Slovakia, Κος In-Kyu Bae, ανέφερε πως: «Έχουμε χτίσει το νέο μας εργοστάσιο, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Ολόκληρη η παραγωγή μας στηρίζεται πάνω στη ποιότητα, την προσαρμοστικότητα και την αποδοτικότητα. Με αυτές τις τρεις αρχές τα προϊόντα μας μπορούν να είναι ανταγωνιστικά στην Ευρωπαϊκή αγορά, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των καταναλωτών».
Το νέο εργοστάσιο θα παράγει το ED, το νέο μοντέλο της Κορεάτικης φίρμας για την μικρομεσαία κατηγορία, και τα Sportage που θα προορίζονται για την Ευρωπαική αγορά. Η δυνατότητα παραγωγής του θα ανέλθει μέχρι το 2010 στις 300.000 μονάδες ετησίως.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!