X
Επικαιρότητα

H Honda στη Γενεύη

Η Honda θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα ένα σπορ υβριδικό πρωτότυπο αυτοκίνητο στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπως επίσης και το FCX, αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το μικρό υβριδικό έχει σχεδιαστεί από το Honda R&D Ευρώπης στο Offenbach της Γερμανίας κι εξερευνά την περίπτωση ένα αυτοκίνητο να μπορεί να έχει μικρή επίδραση στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα να δίνει οδηγική απόλαυση εφάμιλλη ενός σπορ αυτοκινήτου.
Το Honda FCX με οδηγικά χαρακτηριστικά επιδεικνύει την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Honda. Το μοντέλο έχει μία πρόσφατα εξελιγμένη κυψέλη καυσίμου Honda FC Stack υψηλής απόδοσης, όπως επίσης και χαμηλό πλαίσιο. Διαθέτει άνετη καμπίνα επιβατών και φουτουριστική σχεδίαση, μαζί με σημαντικές βελτιώσεις στην ισχύ εξόδου και στην απόδοση ως προς το περιβάλλον. Το FCX Concept έχει αυτονομία 570 km και ανώτατη ταχύτητα 160 km/h. Προωθητικές ενέργειες για ένα νέο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, που θα βασιστεί στο FCX Concept, πρόκειται να ξεκινήσουν στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ το 2008.
Περαιτέρω τεχνολογικές καινοτομίες θα παρουσιαστούν στην Γενεύη με τον κινητήρα diesel νέας γενιάς της εταιρείας, που χρησιμοποιεί τεχνολογία για την μείωση των εκπομπών καυσαερίων στα επίπεδα ενός κινητήρα βενζίνης. Ένας καταλυτικός μετατροπέας μειώνει τις εκπομπές NOx (οξείδια του αζώτου) σε ένα επίπεδο που παρέχει την δυνατότητα στον κινητήρα να εκπληρώνει τις αυστηρές προδιαγραφές της US Environmental Protection Agency (EPA) Tier II/Bin 5. Τα σχέδια της Honda περιλαμβάνουν την εισαγωγή της επόμενης γενιάς κινητήρα diesel μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Ο καταλυτικός μετατροπέας διαθέτει σύστημα που χρησιμοποιεί σε δευτερεύοντα βαθμό την αντίδραση της αμμωνίας για να «αποτοξινωθούν» τα οξείδια του αζώτου (NOx) μετατρέποντάς τα σε αβλαβές άζωτο (N2). Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με τα συστήματα Επιλεκτικής Καταλυτικής Μείωσης (SCR) που χρησιμοποιούν έκχυση τεχνητής ρητίνης, η πρωτοποριακή τεχνολογία της Honda χρησιμοποιεί αμμωνία που παράγεται μέσα στον καταλυτικό μετατροπέα.
Στο περίπτερο θα υπάρχουν και τα ολοκαίνουργια CR-V και Civic Type R, όπως επίσης και η υπόλοιπη γκάμα της Honda. Μία πλήρης γκάμα αξεσουάρ της εταιρείας θα παρουσιαστεί στο πάνω μέρος του περιπτέρου, συμπεριλαμβανομένου ενός CR-V «Aero Performance Pack». 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!