top icon
Επικαιρότητα

H Honda κλείνει ένα εργοστάσιο στην Ιαπωνία, μειώνει την εγχώρια παραγωγή της και βλέπει… ηλεκτρικά

Σημαντικές κατασκευαστικές εντός έδρας αναδιαρθρώσεις και δέσμευση για περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στο εγγύς μέλλον περιλαμβάνει το μενού των σημερινών ανακοινώσεων του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο Τόκιο ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, η εταιρεία προχωρά μια ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας νέας και σαφώς πιο ευέλικτης παραγωγικής αλυσίδας στην Ιαπωνία εν όψει του έντονου ανταγωνισμού των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και των εταιρειών τεχνολογίας στους τομείς της ηλεκτροκίνησης αλλά και των αυτόνομων οχημάτων. Το πρώτο βήμα του νέου αυτού σχεδίου αναδιοργάνωσης αφορά στην οριστική διακοπή, με χρονικό ορίζοντα το 2022, των εργασιών παραγωγής οχημάτων στη μονάδα που έχει την έδρα της στην περιφέρεια Saitama, βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας. Τόσο η πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτή, όσο και μέρος της παραγωγής θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο Yorri.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο από τη συγκεκριμένη μονάδα, που σημειωτέον είναι από τις παλαιότερες της Honda καθώς οι λειτουργίες της εγκαινιάστηκαν το 1964, παράγονταν την τελευταία περίοδο περί τα 160.000 οχήματα σε ετήσια βάση, ανάμεσα στα οποία ήταν τα Accord και CR-V.

Όπως κατέστη γνωστό, το κλείσιμο του εν λόγω εργοστασίου θα επιφέρει μια σημαντική μείωση στη συνολική εγχώρια ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της Honda, που πλέον θα πέσει στις περίπου 810.000 μονάδες. Επ’ αυτού, ο Takahiro Hachigo δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Οι εγχώριες πωλήσεις μας δεν έχουν αυξηθεί τόσο πολύ όσο περιμέναμε και επίσης είναι δύσκολο να ενισχυθούν οι εξαγωγές μας».

Μετά την ενοποίηση των δύο μονάδων σε μια, οι ιθύνοντες της Honda ανέφεραν ότι το εργοστάσιό τους στο Yorii θα παράγει και ηλεκτροκίνητα οχήματα, όντας συγχρόνως ένα πολύ σημαντικό για την ιαπωνική εταιρεία κέντρο ανάπτυξης των εν λόγω τεχνολογιών. Όπως διευκρινίστηκε ωστόσο, εκεί θα παράγονται και άλλου τύπου οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων μοντέλων της μάρκας.

Τη στιγμή που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά με δραστικές κινήσεις στη μείωση της παραγωγικής δυναμικής μέσα στο… σπίτι της, τα πλάνα για την εγκατάσταση έως το 2019 στην Κίνα ενός νέου εργοστασίου φαίνεται να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Συνολικά, πάντως, η παγκόσμια ετήσια παραγωγή της Honda θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη υπερβαίνοντας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Takahiro Hachigo, περίπου στις 5,06 εκ. μονάδες σε ετήσια βάση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ