top icon
Επικαιρότητα

H Ford συζητά την πώληση της Volvo

H πώληση της Volvo από τη Ford είναι, από ότι φαίνεται, μια διέξοδος για την αμερικανική εταιρεία να βγει από το τέλμα.

H πώληση της Volvo από τη Ford είναι, από ότι φαίνεται, μια διέξοδος για να μπορέσει η αμερικανική εταιρεία να βγει από το οικονομικό τέλμα που την ταλανίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ότι πιθανότατα έχει βρεθεί αγοραστής, στο πρόσωπο της κινέζικης Changan Automobile Group.
 
Η ίδια εταιρία έχει αναλάβει την κατασκευή των Ford Focus sedan στην κινεζική αγορά. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Changan, Xu Liuping είχε συνομιλίες με ανώτατα στελέχη της Ford και της Volvo στο σαλόνι αυτοκινήτου που έλαβε χώρα στο Guangzhou. H τιμή πώλησης φτάνει τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Ford έχει δώσει εντολή στην αμερικανική JP Morgan να αναλάβει τα διαδικαστικά.
 
Ενδιαφέρον για την αγορά της Volvo έχει δείξει και η Hyundai. Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πάντως σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι οι ιαπωνικές και οι ευρωπαϊκές, γι’ αυτό και μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι. Το στρατηγικό πλάνο αποβλέπει στην εισχώρηση των προϊόντων τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στη βόρεια Αμερική. 
 
Ενημερωτικά, η Ford είχε εξαγοράσει την Volvo αντί 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 1999. Κατά την διάρκεια του τρίτου τετραμήνου του 2008, είχε απώλειες 450 εκατομμυρίων δολαρίων από την σουηδική εταιρία. _Β.Χ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ