X
Επικαιρότητα

H Ford επιβεβαιώνει τις περικοπές προσωπικού σε Ασία και Β. Αμερική

Η Ford περικόπτει το προσωπικό της σε Ασία και Β. Αμερική σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους αλλά και «ανόρθωσης» της τιμής της μετοχής της.

Η πληροφορία που είχαμε μεταφέρει πριν δύο μόλις 24ώρα σε σχέση με τη φημολογούμενη απόφαση της Ford να περικόψει ένα μεγάλο τμήμα του εργατικού της δυναμικού σε Ασία και Β. Αμερική επιβεβαιώνεται σήμερα από επίσημα χείλη με τον εκπρόσωπο της αμερικάνικης εταιρείας, Mike Moran, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μείωση του κόστους και η αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας αποτελούν μέρος του έργου της Ford».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και το βρετανικό BBC, η Ford θα προχωρήσει στην περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας μέχρι τον προσεχή Ιούλιο σε Ασία και Β. Αμερική. Συγχρόνως, η αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να δώσει σημαντικά κίνητρα ώστε περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοί της στις εν λόγω γεωγραφικές περιφέρειες να αποχωρήσουν εθελοντικά από την «οικογένεια» Ford.

Με τις αποφάσεις αυτές, στόχος της Ford είναι να ενισχυθεί όχι μόνο η κερδοφορία της μάρκας, αλλά συνάμα και η έξωθεν εικόνα της μετοχής της, η οποία από το 2014, εποχή που Mark Fields ανέλαβε τα ηνία της μάρκας ως Διευθύνον Σύμβουλος της, μέχρι και σήμερα, έχει χάσει πάνω από το 40% της χρηματιστηριακής της αξίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!