X
Επικαιρότητα

H Ford «εγκαταλείπει» τη Mazda!

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα πως θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ιαπωνικής Mazda, από το 11% που είναι σήμερα σε μόλις 3,5%.

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Mazda, από το 11% που είναι σήμερα σε 3,5%.
Με μια λιτή δήλωσή της, η Ford ανακοίνωσε πως άμεσα αναμένεται να πουλήσει ένα σημαντικών μερίδιο των μετοχών που κατέχει σήμερα στην ιαπωνική Mazda. Έτσι, η συμμετοχή της αμερικάνικης φίρμας θα ανέλθει πλέον στο 3,5%, ποσοστό που και πάλι όμως της χαρίζει τη Νο1 θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας. Η σχέση των δύο εταιρειών και η «σύνδεσή» τους μέσω εξαγοράς τμήματος της Mazda έχει τις ρίζες της στο μακρινό πλέον 1979, όταν η Ford αγόρασε το 7% της Mazda, με τη… μεγάλη κίνηση ωστόσο να πραγματοποιείται το 1997, όταν το μερίδιο των αμερικανών ανήλθε στο 33,9%. Βέβαια, με την εμφάνιση των πρώτων… κρουσμάτων της οικονομικής ύφεσης, το 2008, η Ford ξεκίνησε να αποσύρεται, προκειμένου να εξασφαλιστούν περαιτέρω πόροι για τη βιωσιμότητα της, με αποτέλεσμα οι μετοχές της Mazda που ανήκαν στη Ford να περιοριστούν την εποχή εκείνη στο 13,9% επί του συνόλου.
Παρά τη σημερινή αυτή εξέλιξη, όπως διαβεβαίωσαν οι ιθύνοντες και των δύο εταιρειών, η συνεργασία ανάμεσα στις Ford και Mazda στον τεχνολογικό τομέα αναμένεται να συνεχιστεί τα προσεχή χρόνια με τους ίδιους ρυθμούς. Ίδωμεν, θα προσθέσουμε εμείς… _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!