top icon
Επικαιρότητα

H Ferrari χάνει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Testarossa

Ύστερα από δικαστική διαμάχη με τη γερμανική εταιρεία Autec AG, η Ferrari χάνει το δικαίωμα εμπορικής χρήσης του εμβληματικού ονόματος Testarossa.

Το επιχείρημα της γερμανικής εταιρείας Autec AG, η οποία κατασκευάζει από απλά ποδήλατα έως και ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές(!), είναι ότι η ιταλική φίρμα δεν αξιοποίησε το δημοφιλές όνομα Testarossa τα τελευταία πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, η Ferrari, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Kurt Hesse που εξεδόθη στη Γερμανία, δεν μπορεί εντός της επικράτειάς της να χρησιμοποιήσει εκ νέου το συγκεκριμένο όνομα.

Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς ήδη προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο της πόλης του Ντίσελντορφ υποστηρίζοντας πως μέχρι και σήμερα η Ferrari είναι αυτή που «συντηρεί» το συγκεκριμένο όνομα μέσω των επισκευών και «αναδομήσεων» ενός μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων εντός της γερμανικής επικράτειας.

Θυμίζουμε πως το θρυλικό ιταλικό μοντέλο μπήκε στην παραγωγή το 1984 έως και το 1991. Από τον επόμενο χρόνο έως και το 1996, η ιταλική εταιρεία παρήγαγε δύο ακόμα εκδόσεις της εμβληματικής Testarossa, τις 512 TR και F512 M, ο συνολικός αριθμός των οποίων ξεπέρασε την ως άνω 4ετία τις 10.000 μονάδες.

Η ονομασία του μοντέλου προέρχεται από το κόκκινο χρώμα του καπακιού του 12κύλινδρου κινητήρα της αγωνιστικής 250 Testa Rossa (Κόκκινη Κεφαλή) που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Sportscar το 1957._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ