top icon
Επικαιρότητα

H Audi επενδύει 15 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση έως το 2025

Συνολικά, η Audi αναμένεται να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και έρευνα πάνω από 35 δις ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Από το 2021 έως το 2025 η Audi σχεδιάζει να προβεί σε δαπάνες για έρευνα, ανάπτυξη και επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία της συνολικού ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από τα κεφάλαια αυτά, τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από τον Γερμανό κατασκευαστή για την ανάπτυξη νέων μοντέλων καθώς και σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Το συνολικό άθροισμα των ως άνω δαπανών λαμβάνει υπόψη τις συνολικές συνέργειες στο VW Group, όπως η συνεργασία για παράδειγμα της Audi την Porsche στην ηλεκτρική πλατφόρμα με την κωδική ονομασία PPE. Μόνο για την ηλεκτροκίνηση η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια ευρώ – περισσότερο δηλαδή από το 40% των συνολικών δαπανών της. Συγκεκριμένα, περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την ηλεκτροκινητικότητα και 5 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας.

Audi e-tron GT

Διαβάστε επίσης: Η Audi αποχωρεί σε ένα χρόνο από την Formula E

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα η Audi, έως το 2025 η γκάμα της θα περιλαμβάνει περί τα 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα εκ των οποίων περίπου τα 20 θα είναι ηλεκτρικά.

«Με τον επενδυτικό προγραμματισμό που έχουμε πραγματοποιήσει τώρα, κάνουμε την Audi ισχυρότερη για τον επερχόμενο μετασχηματισμό της. Η πρωτοπορία σε τεχνολογία στην ηλεκτροκίνητη και στη διασυνδεδεμένη οδήγηση αποτελεί τον στόχο μας και για αυτό παρέχουμε στην Audi τους απαραίτητους πόρους», δήλωσε ο Herbert Diess, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Audi.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του γενικού συμβουλίου εργαζομένων της Audi, δήλωσε:

«Οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν σήμερα για την ενίσχυση των μελλοντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, την υβριδική τεχνολογία και την ψηφιοποίηση της Audi είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς σε αυτόν τον μετασχηματισμό. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας. Μακροπρόθεσμα οι μονάδες της Audi στο Neckarsulm και στο Ingolstadt θα αποσπάσουν σημαντικά πλεονεκτήματα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ