X
Επικαιρότητα

Grande Punto Natural Power

Η Fiat παρουσίασε το Grande Punto Natural Power, μία έκδοση δηλαδή που μπορεί να καίει και φυσικό αέριο.

Η Fiat παρουσίασε το Grande Punto Natural Power, μία έκδοση δηλαδή που μπορεί να καίει και φυσικό αέριο. Η ιταλική εταιρία έχει το αδιαφιλονίκητο προβάδισμα στον τομέα αυτό, καθώς για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2008 οι πωλήσεις της στην Ιταλία ανήρθαν στις 43.000 αυτοκίνητα. Μάλιστα, στη γκάμα των μοντέλων της που κινούνται και με φυσικό αέριο περιλαμβάνονται το Multipla, το Punto, το Panda, το Panda Climbing, το Doblo, τώρα και το Grande Punto.
Το Grande Punto Natural Power έχει να επιδείξει αρκετές αρετές που σχετίζονται με την οικονομία, όπως τη δυνατότητα κίνησης με φθηνότερα καύσιμα, αλλά και τη μεγαλύτερη αυτονομία του. Έτσι για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο θα χρειαστεί μόλις 3,8 ευρώ στην Ιταλία για να καλύψει 100 χλμ. Ενώ αν συνδυάσει και τα δύο ρεζερβουάρ του, τότε το συγκεκριμένο Grande Punto αποκτά μία αυτονομία μεγαλύτερη των 1.000 χλμ.
Ο κινητήρας του Grande Punto Natural Power ανήκει στην οικογένεια Fire, είναι 8βάλβιδος και έχει χωρητικότητα 1.4 λτ. Πληροί ήδη τις προδιαγραφές Euro5 και οι εκπομπές των ρύπων του CO2 ανέρχονται στα 115 γρ./χλμ. Η αρχική τιμή πώλησης του υπολογίζεται στις 12.300 ευρώ στην Ιταλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!