X
Επικαιρότητα

GP2: Πρώτη με επιτυχία για Τίο Έλληνα!

Ο Τίο Έλληνας εξασφάλισε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Βαρκελώνης μία θέση στο GP2 Series, και τηρουμένων των αναλογιών και τις προετοιμασίας του, ο Έλληνας οδηγός συνδύασε το ντεμπούτο του με μία άκρως επιτυχημένη εμφάνιση.

Ο Τίο Έλληνας έκανε το ντεμπούτο του στο GP2 Series με την MP Motorsport, στον αγώνα της Βαρκελώνης που διεξήχθη αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Καταλονίας. Ο ταλαντούχος οδηγός, που έχει κερδίσει αγώνες στο GP3 ενώ είχε δοκιμάσει και το μονοθέσιο της Marussia στην Formula 1, αντικατέστησε τον Jon Lancaster στην ομάδα της MP Motorsport. O Τίο, είχε βρεθεί σε μονοθέσιο της MP κατά τη διάρκεια δοκιμών του GP2 το Νοέμβριο, αλλά δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μία συμφωνία για τη χρονιά που ξεκίνησε, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει μέρος και σε αγώνες της Formula Renault 3.5 νωρίτερα. Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία με την MP Motorsport έκλεισε λίγες ημέρες πριν τον αγώνα της Βαρκελώνης, ο Τίο κατάφερε να κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας 11ος και 8ος, αντίστοιχα, στον διπλό αγώνα της Καταλονίας. Μάλιστα, στον δεύτερο κατάφερε και ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά του grid, μετά από μία σειρά από ποινές που δέχθηκαν αντίπαλοι του.

Στον πρώτο αγώνα, ο νικητής αναδείχθηκε ο Johnny Cecotto με το μονοθέσιο της Trident πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση, αφού εκκίνησε από την 16η σειρά της εκκίνησης, για να τερματίσει εν τέλει πρώτος! Ο Cecotto, επέλεξε τη σκληρή γόμα ελαστικών στην αρχή, ενώ κατάφερε να περάσει τον Jolyon Palmer λίγους γύρους πριν το τέλος, όταν και είχε αντικαταστήσει τα ελαστικά του με την μαλακή γόμα της Pirelli. Ο Palmer, που στο τέλος του αγώνα ήταν στην πίστα με την σκληρή γόμα της Pirelli, δεν είχε τρόπο να αντιδράσει στην επίθεση του Cecotto, αλλά κατάφερε να αντισταθεί στην επίθεση του Felipe Nasr, ο οποίος στο τέλος προσπάθησε να του “κλέψει” τη δεύτερη θέση. Οι τρεις τους, συμπλήρωσαν το βάθρο του πρώτου αγώνα στη Βαρκελώνη.

Στον δεύτερο γύρο στην Καταλονία, ο Felipe Nasr κατάφερε στην 50η του συμμετοχή στην κατηγορία να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο GP Series. Ο οδηγός της Carlin, έκανε μία ιδανική εκκίνηση, σκαρφαλώνοντας από την 6η θέση και περνώντας πρώτος, παραμένοντας εκεί ως το τέλος. Πίσω του, ακολούθησαν ο Jolyon Palmer και ο Tom Dillmann με τα μονοθέσια των DAMS και Arden, με τον πρώτο να τερματίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεύτερος με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά του στην βαθμολογία από τον δεύτερο Julian Leal στους 22 βαθμούς. Ο επόμενος γύρος του θεσμού, ο οποίος και θα διεξαχθεί στο Μονακό, είναι στις 22-24 Μαίου, και ο Τίο Έλληνας θα είναι εκεί, σαφώς καλύτερα προετοιμασμένος!_Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!