top icon
Επικαιρότητα

Goodwood Festival of Speed

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου επικεντρώθηκε στο «Goodwood Festival Of Speed», μονοπωλώντας όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες την προσοχή τους.

Το ετήσιο «Φεστιβάλ Ταχύτητας» στην παλιά πίστα αγώνων του Goodwood, από χρόνια καθιερωμένο ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις αυτοκινήτου στον κόσμο, διεξήχθη γι ακόμη μια φορά στις γνωστές του ημερομηνίες, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου. Για το 2009, από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου επικεντρώθηκε εκεί, μονοπωλώντας την προσοχή τους.
 
Για την Αudi το «Goodwood festival of speed» ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να υπενθυμίσει τις καλύτερες στιγμές της 100χρονης ιστορίας της, ξεκινώντας από τις πολύ πρόσφατες αγωνιστικές επιτυχίες της με τα diesel πρωτότυπα στις «24 ώρες» του Μαν και φθάνοντας μέχρι την εποχή των 16λιτρων μονοθεσίων Auto Union της δεκαετίας του ’30.
 
Από τη γιορτή δεν έλειψαν φυσικά παλιοί και νέοι οδηγοί που αγωνίστηκαν με τα αυτοκίνητά της, όπως οι «θεοί» των ράλλυ Βάλτερ Ρερλ, Χάνου Μίκολα, Στιγκ Μπλόμκβιστ και οι σπεσιαλίστες του Μαν Εμανουέλε Πίρο και Φρανκ Μπιελά. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν επίσης εκεί το Α1 concept car και το Α5 Cabriolet.
 
To φετινό Goodwood ήταν ιδιαίτερο και για τον ιδιοκτήτη της Williams, που φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στη F1. Πέρα από το φετινό μονοθέσιο με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν εκεί και 13 από τα παλαιότερα, χωρίς φυσικά να λείψει η FW08, που έδωσε στον Σερ Φρανκ τις πρώτες νίκες και το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» για να τον τιμήσουν ο Άλαν Τζόουνς, ο Ντέιμον Χιλ, ο Ντέιβιντ Κούλτθαρντ και ο Ζακ Λαφίτ. Από αυτούς, οι δύο πρώτοι κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο των οδηγών στο τιμόνι των αυτοκινήτων του.
 
Από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού τριημέρου ήταν όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 Λιούις Χάμιλτον βγήκε στην πίστα οδηγώντας την ΜcLaren-Honda MP4/4 του αξέχαστου Άιρτον Σένα.     
 
Ο κατάλογος των εκδηλώσεων δεν τελειώνει βέβαια εδώ, αφού μεταξύ άλλων είχαμε στο Goodwood αφιερώματα στα 60 χρόνια από τη διεξαγωγή των πρώτων μεταπολεμικών «24 ωρών» του Μαν, τα 40 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Porsche 917, τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Μini, τα 75 χρόνια από το ντεμπούτο των «ασημένιων βελών» της Μercedes και των μονοθεσίων της Auto Union στα Γκραν Πρι και τα 40 χρόνια από τη διεξαγωγή των πρώτων 500 μιλίων της Ντεϊτόνα.
 
Όσο για τις προσωπικότητες, και ποιος δεν ήταν εκεί: Σερ Στίρλινγκ Μος, Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Τζένσον Μπάτον, Σεμπάστιαν Λεμπ, Μπιόρν Βάλντεγκαρντ και Ράουνο Ααλτόνεν ήταν από τους σημαντικότερους που παραβρέθηκαν…         
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ