X
Επικαιρότητα

Γνήσια ανταλλακτικά για τη 300 SL Gullwing από τη Mercedes-Benz Classic (+video)

Κοστίζουν ακριβά, ακριβώς όπως συμβαίνει με κάθε ένα από τα μόλις 1.400 αντίτυπα της μοναδικής αυτής κατασκευής των Γερμανών.

Η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing (W198) εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής. Από το 1954, όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του, έως τα τέλη σχεδόν του 1957, το γερμανικό εργοστάσιο κατασκεύασε μόλις 1.400 αντίτυπά της, πολλά από τα οποία συνεχίζουν να λάμπουν στους απανταχού δρόμους της υφηλίου αναπαυόμενα στο ενδιάμεσο στα πολυτελή και «πολυμελή» γκαράζ διάσημων συλλεκτών ή προσωπικοτήτων. Όπως ο Nico Rosberg, για παράδειγμα, ο οποίος στο βίντεο που ακολουθεί μας ξεναγεί με… στιλ στην προσωπική του 300 SL Gullwing στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Για τυχερούς ανθρώπους, σαν τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, η MercedesBenz Classic αποφάσισε να ξεκινήσει η ίδια την κατασκευή συγκεκριμένων τμημάτων του «σώματος» της 300 SL Gullwing, εξασφαλίζοντας έτσι για τα εν λόγω ανταλλακτικά κορυφαία ποιοτικά στάνταρ. Εντάξει, κοστίζουν κάτι παραπάνω, αλλά σίγουρα αξίζουν μέχρι και το τελευταίο τους ευρώ, με δεδομένο ότι μία καλοδιατηρημένη 300 SL Gullwing τιμάται σήμερα κοντά στα 5 εκ. €…  Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η γερμανική εταιρεία προσφέρει με την αρωγή της Mercedes-Benz Classic σε όσους ενδιαφερομένους τα εμπρός και πίσω φτερά, με κάθε ένα από αυτά να κοστίζει αντίστοιχα 11.900 € και 14.875 €, τα κεντρικό τμήμα της ουράς, το οποίο τιμολογείται στα 2.975 €, καθώς και το πάτωμα του πίσω μέρους, το οποίο θα σας «ελαφρώσει» κατά μόλις 8.925 €._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!