top icon
Επικαιρότητα

GM: Όχι σε σύμπραξη με την FCA

Οι ιθύνοντες της General Motors λένε όχι στην πρόταση του Sergio Marchionne για συνένωση των δύο αυτοκινητικών κολοσσών.

Οι βολιδοσκοπήσεις του Sergio Marchionne, του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από την πρόσφατη συνένωση της ιταλικής Fiat με την αμερικάνικη Chrysler υπό τη σκέπη της νεοσυσταθείσας FCA, για περαιτέρω συμπράξεις ή… κοινοπραξίες, δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του… πανούργου μάνατζερ, ο οποίος θα παραμείνει στο τιμόνι της Fiat Chrysler Automobiles έως και το 2019, μπήκε η General Motors, η τρίτη σε όγκο πωλήσεων αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο πίσω ακριβώς από την Toyotaκαι το VW Group. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της GM φρόντισαν να βάλουν τέλος στις… διαθέσεις του Marchionne αποκλείοντας με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μορφή συγχώνευσης ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, τον περασμένο Μάρτιο ο Sergio Marchionne απέστειλε ένα… διερευνητικό e-mail στη Διευθύνοντα Σύμβολο της General Motors, Mary Bara, αναλύοντας σε αυτό όλα τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από μια πιθανή συνένωση των FCA και GM αναφορικά με την εξοικονόμηση πόρων τόσο στον τομέα της κατασκευής, όσο και σε εκείνον της εξέλιξης νέων μοντέλων.

Κοστολογώντας μάλιστα τις προτάσεις του ανέφερε πως τα κόστη στους δύο αυτούς τομείς μπορούν να περικοπούν έως και 50% αποφέροντας στα ταμεία των δύο εταιρειών κεφάλαια ύψους 2,5 έως και 4,5 δις ευρώ.

Ωστόσο, τα επιχειρήματα του Marchionne φαίνεται να μην έπεισαν τους ανθρώπους της GM που με τη στάση αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους «έκλεισαν» οριστικά την πόρτα στον Ιταλό μάνατζερ. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της GM, Dan Ammann, «…η εταιρεία μας είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και συγκεκριμένα projects, όπως αυτά που ήδη έχουμε με την Ford στον τομέα των συστημάτων μετάδοσης, με την Honda στις ενεργειακές κυψέλες και με την PSA Peugeot/Citroen στην από κοινού ανάπτυξη οχημάτων για την Ευρώπη»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ