X
Επικαιρότητα

Γενεύη 2010: εντυπώσεις

Λαμπερή, στο ύψος των περιστάσεων, με μηνύματα για το μέλλον και με αρκετή δόση αισιοδοξίας αποδεικνύεται η φετινή έκθεση της Γενεύης, στην οποία ξεχωρίζουν οι προσιτές ηλεκτρικές και οικολογικές προτάσεις αυτοκίνησης.

Η διεθνής έκθεση της Γενεύης -που διεξάγεται φέτος για 80η φορά- είναι πολύ σημαντική από πλευράς παρουσίασης εντελώς νέων προτάσεων, καθώς σε αυτήν πραγματοποιούν την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή τους μοντέλα, στα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά και περιμένουν ακόμη περισσότερα: Audi A1, Alfa Romeo Giulietta, Nissan Juke, Seat Ibiza ST, Lexus CT 200h και Honda CR-Z είναι ορισμένες από αυτές.
Επίσης, στην ελβετική πόλη, οι περισσότεροι από 700.000 επισκέπτες που αναμένεται να συρρεύσουν έως τις 14 Μαρτίου, μπορούν μεταξύ άλλων να δουν από κοντά μια σειρά από νέες γενιές πολύ σημαντικών για τους κατασκευαστές τους μοντέλων: ΒΜW 5 Series, Nissan Micra, Kia Sportage, Porsche Cayenne, Opel Meriva, VW Touareg & Sharan, Ford Focus & C-Max.
Tέλος, «μαγνήτης» στην 80η διοργάνωση είναι τα concept cars των μελλοντικών μοντέλων παραγωγής που έρχονται, τα οποία ξεχωρίζουν από τη σχεδιαστική φυσιογνωμία τους και την τεχνολογία που υιοθετούν: Mercedes F800, Peugeot SR1, Hyundai i-flow, Opel Flextreme, Seat IBE, Renault Wind & 5by Peugeot εντυπωσιάζουν τόσο σαν κατασκευές, όσο και με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται. Στις ευχάριστες εκπλήξεις και στις προτάσεις με μέλλον θα πρέπει βεβαίως να συμπεριλάβουμε τον νέο δικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 0,9 λίτρων της Fiat.
Η επικέντρωση των αυτοκινητοβιομηχανιών στο ζήτημα της παραγωγής υβριδικών μοντέλων, καθώς και ηλεκτροκίνητων με μηδενικούς ρύπους, είναι ένα από τα κύρια θέματα της φετινής διοργάνωσης. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά σε αυτό τον τομέα, αφού Peugeot, Renault, Mitsubishi, Smart, Nissan, BMW, Opel και Mercedes εξελίσσουν διαρκώς την τεχνογνωσία τους και τα πρώτα προσιτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μαζικής παραγωγής (όπως, για παράδειγμα, το Νissan Leaf) είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την εμπορική σταδιοδρομία τους. Αυτό το κλίμα είναι ιδιαίτερα ορατό στη Γενεύη του 2010, όπου έχουμε 16 πρεμιέρες ηλεκτρικών και οικολογικών μοντέλων παραγωγής.
Και φυσικά, από τη σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο ετήσια έκθεση αυτοκινήτου δε λείπουν οι λαμπερές παρουσίες, που σε πολλές περιπτώσεις σε «αιχμαλωτίζουν», τόσο με την ομορφιά, όσο και με τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που, κλείνοντας την σύντομη αναφορά μας σε όσα είδαμε και ξεχωρίσαμε στη Γενεύη, αφιερώνουμε σε εκείνες αρκετές από τις θέσεις του φωτογραφικού album που συνοδεύει το άρθρο.
ΓΕΝΕΥΗ 2010
Eκθεσιακός χώρος: 78.000 τ.μ.
Εκθέτες: 205
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Καθημερινές: 10.00-20.00
Σαββατοκύριακο: 09.00-19.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Ενήλικες: 14 ελβετικά φράγκα
6-16 ετων: 8 ελβετικά φράγκα
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.salon-auto.ch
Σπ.Χατ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!