top icon
Επικαιρότητα

Φρένο για VW Polo R, πράσινο φως για Audi S1

Στέλεχος του γερμανικού Γκρουπ διέψευσε τις φήμες που αφορούν την παραγωγή της έκδοσης «R» για το VW Polo, επιβεβαιώνοντας όμως σε αντίθεση ότι η Audi εξελίσσει ήδη την έκδοση «S» του νέου A1!

Στέλεχος του γερμανικού Γκρουπ διέψευσε τις φήμες που αφορούν την παραγωγή της έκδοσης «R» για το VW Polo, επιβεβαιώνοντας όμως σε αντίθεση ότι η Audi εξελίσσει ήδη την έκδοση «S» του νέου A1!
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με εκπροσώπους του τύπου, η παραγωγή μιας ακόμα πιο δυνατής, σε σχέση με την GTi, έκδοσης του VW Polo, με την υπογραφή της R GmbH, θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα σε εμπορικό επίπεδο σε σχέση με τις επιβεβαιωμένες πλέον διαθέσεις της Audi να προσφέρει σύντομα στην ευρωπαϊκή αγορά τη δική της «καυτή» πρόταση. Ο λόγος, για την επίσης πολυσυζητημένη έκδοση S1 του νέου Α1, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε στις εκδόσεις των 1,2 και 1,4 λίτρων (με 85 και 120 ίππους αντίστοιχα) πριν λίγες μόλις μέρες. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος που αποτελεί τροχοπέδη για τους ανθρώπους του γερμανικού Γκρουπ όσον αφορά το θέμα «VW Polo R» αφορά στη διαχείριση της παραπανήσιας ισχύος του κινητήρα μέσω των μπροστινών τροχών. Με βάση τις εκτιμήσεις της VW, η εκτόξευση της απόδοσης του τελευταίου πάνω από το άτυπο φράγμα των 200 ίππων θα απαιτούσε στην περίπτωση του Polo R δύο κυρίως κινήσεις: αφενός την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα με μεγαλύτερη χωρητικότητα, καθώς ο 1.4 TSi των 180 ίππων βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο όριο εξέλιξης του, αφετέρου την κατ’ επέκταση προσθήκη του γνωστού συστήματος τετρακίνησης (Haldex) της εταιρείας, κινήσεις που μοιραία με τη σειρά τους θα ανέβαζαν σε συνδυασμό το κόστος σε επίπεδα που υπερβαίνουν τις «ανοχές» της κατηγορίας (και του κοινού, ασφαλώς).
 
Όσο για το νέο Audi S1, οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν πως η ισχύς του 1.400άρη κινητήρα, ο οποίος θα το κινεί και θα συνδυάζεται με το 7άρι DSG κιβώτιο του γκρούπ, θα βρίσκεται στους 182 ίππους. _Χ.Α. 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ