X
Επικαιρότητα

Frazer Nash από τον Giugiaro – το πιο γρήγορο υβριδικό

O Giugiaro ετοιμάζεται να παρουσιάσει στη Γενεύη το Frazer Nash, που θρυλείται ότι θα είναι το πιο γρήγορο υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Για πιο λόγο η τελευταία δημιουργία του ιταλού σχεδιαστή φέρει βρετανική επωνυμία δεν είναι ακόμα γνωστό. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι θα παρουσιαστεί στη Γενεύη ως «το πιο γρήγορο υβριδικό αυτοκίνητο του κόσμου».
Στα πρώτα σχέδια που βλέπουμε αναγνωρίζουμε τη δραματική, γεμάτη γωνίες αισθητική του ιταλικού οίκου, με τις μπροστινές κολώνες να εκτείνονται πολύ προς τα πίσω και τις γυάλινες επιφάνειες να φτάνουν ψηλά ως την οροφή – στοιχεία που χαρακτήρισαν τη σχεδιαστική πρόταση του Giugiaro, πάνω στην οποία βασίστηκε η Ford Mustang του 2010.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες του πράσινου υπεραυτοκινήτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, όμως ο Giugiaro υπόσχεται 300 χλμ./ώρα και μόλις 50 γρ./χλμ. CO2. Σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή, τότε το Frazer Nash θα δικαιούται πραγματικά τον τίτλο του πιο γρήγορου υβριδικού στον κόσμο.
Όσο για την επωνυμία «Frazer Nash», το αυθεντικό βρετανικό «υπεραυτοκίνητο» χαμηλής παραγωγής γιόρτασε τα 60α του γενέθλια το 2008 και παρόλο που δεν έχει παραμείνει στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα, εντούτοις είναι γνωστό για την αξιοπιστία της κατασκευής του. Υπό αυτή την έννοια, ίσως η επιλογή του ονόματος από τον Giugiaro να αποκτά νόημα, παρόλο που το Frazer Nash του Giugiaro προφανώς δεν θα κινείται με αλυσίδα! Όπως και να έχει, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ξέρουμε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες μετά την επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου στη Γενεύη.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!