top icon
Επικαιρότητα

Φωτιζόμενες πόρπες ζωνών ασφαλείας από την Skoda

Με τις φωτιζόμενες πόρπες, η Skoda προσδοκά να εξαλείψει το πρόβλημα της πρόσδεσης των ζωνών ασφαλείας τη νύχτα.

Οι νέες, έξυπνες πόρπες τις οποίες αυτή τη στιγμή εξελίσσει η Skoda στα πλαίσια των Simply Clever λύσεων που όλο και συχνότερα συναντάμε σήμερα στα μοντέλα της, διαθέτουν ένα διαφανές κουμπί, στη θέση του παραδοσιακού κόκκινου, το οποίο ενσωματώνει ένα ζευγάρι RGB LED στοιχείων που λειτουργούν σε δύο «φάσεις». Στην τυπική και χωρίς κανέναν επιβάτη στο κάθισμα, το χρώμα των LED φώτων είναι το λευκό προκειμένου να «δείξει» στον επιβάτη πού ακριβώς βρίσκεται η πόρπη τη νύχτα.

Όταν ένας επιβάτης κάθεται στο κάθισμα, ένας αισθητήρας βάρους που βρίσκεται εγκατεστημένος μέσα στη βάση του καθίσματος αναγνωρίζει την παρουσία του αλλάζοντας τον LED φωτισμό της πόρπης σε κόκκινο – υποδηλώνοντας ότι ο επιβάτης πρέπει να βάλει τη ζώνη ασφαλείας. Σύμφωνα με την Skoda το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τους γονείς που μπορούν έτσι να δουν αμέσως εάν τα παιδιά τους έχουν ξεχάσει να ασφαλίσουν τη ζώνη. Από εκεί και πέρα, μόλις η ζώνη μπει σωστά στη θέση της, η λυχνία LED αλλάζει σε πράσινο.

Η συγκεκριμένη πατέντα αποτελεί μία από τις πολλές που έχει ήδη κατοχυρώσει η τσέχικη εταιρεία. Όπως η ίδια αναφέρει, μόνο πέρσι η Skoda κατέθεσε 94 σχετικές αιτήσεις – συμπεριλαμβανομένων μιας κατασκευής για την ασφαλέστερη συγκράτηση αντικειμένων στο χώρο αποσκευών, αλλά και μιας προηγμένης κάμερας που μπορεί να ευθυγραμμίσει με υψηλή ακρίβεια διάφορα μέρη του αμαξώματος του αυτοκινήτου πριν από τη συγκόλλησή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ