X
Επικαιρότητα

Φορολογική ανάσα για 4 μήνες

Τις λεπτομέρειες για το σχέδιο μεiωσης του ειδικού τέλους ταξινόμησης στα νέα αυτοκίνητα για διάστημα 3-4 μηνών, περιμένουν να ακούσουν από το υπουργείο Οικονομίας, οι καταναλωτές και τα στελέχη της αγοράς.

Σε καθεστώς αναμονής βρίσκονται άπαντες σχετικά με το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο μείωσης του ειδικού τέλους ταξινόμησης για τα αυτοκινήτα, προκειμένου να τονωθεί η αγορά. Το υπουργείο Οικονομίας έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τη μείωση του τέλους στα νέα αυτοκίνητα για διάστημα 3,4 μηνών, όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μόλις η Κομισιόν δώσει το ”πράσινο φως”.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να τονώσει την αγορά του αυτοκινήτου, που το πρώτο τρίμηνο του 2009 κινείται σε επίπεδα -40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Η μείωση του τέλους ταξινόμησης, ακόμη και κατά 50%, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις τιμές των μικρών αυτοκινήτων, μπορεί όμως να φτάσει και τις 10.000 ευρώ για τα πολυτελή και μεγάλου κυβισμού μοντέλα.

Η μείωση του ειδικού τέλους ταξινόμησης εξετάζεται από την κυβέρνηση να επεκταθεί και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εφόσον βέβαια εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου προχώρησε στην υλοποίηση της ρύθμισης αυτής, ύστερα από συνεννόηση με τους εκπροσώπους της αγοράς αυτοκινήτου. Παραμένει ακόμη άγνωστο το πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!