X
Επικαιρότητα

Ford Tourneo Courier

Το νέο Tourneo Courier ολοκληρώνει τη γκάμα επιβατικών εκδόσεων Ford Tourneo δίπλα στα Tourneo Connect, Grand Tourneo Connect και Tourneo Custom.

Η νέα επιβατική έκδοση Courier, που ολοκληρώνει την τετραμελή οικογένεια Ford Tourneo, περιλαμβάνει σε επίπεδο μηχανικών συνόλων έναν κινητήρα 1.6 λίτρων diesel με κατανάλωση 3,7 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές CO2 97 γρ./χλμ. και τον 1.0 EcoBoost με 5,2 λίτρα/100 χλμ. και CO2 119 γρ./χλμ. Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια, ενώ το Auto-Start-Stop διατίθεται προαιρετικά σε όλη τη γκάμα. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τον 1.5 diesel των 75 ίππων, με 103 γρ./χλμ CO2 και 3,9 λίτρα/100 χλμ. μέση κατανάλωση. Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής παρουσίασης του μοντέλου στα περίχωρα της Φρανκούρτης, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε εκδόσεις και με τους δύο κινητήρες. Οι πρώτες μας εντυπώσεις είναι πολύ καλές, αφού το αυτοκίνητο έχει καθαρά επιβατικό χαρακτήρα στην οδική συμπεριφορά του. Αυτό βέβαια είναι πολύ λογικό, αφού βασίζεται στην τελευταία παγκόσμια πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Ford (την οποία μοιράζεται με τα Fiesta και B-MAX) και το πλαίσιο έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευελιξίας.

 

Η μικρή επιβατική έκδοση διαθέτει άφθονο χώρο για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων, έχοντας χώρο αποσκευών 708 λίτρων με όλα τα καθίσματα όρθια και άριστη πρόσβαση πίσω με δύο συρόμενες πόρτες. Το ευρύχωρο πολυμορφικό περιλαμβάνει 97 χλστ. περισσότερο χώρο για το κεφάλι των εμπρός επιβατών συγκριτικά με τον ανταγωνισμό και 67 χλστ. επιπλέον χώρο για το κεφάλι και 59 χλστ. για τα πόδια των πίσω επιβατών. Τα διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα με μηχανισμό αναστροφής-αναδίπλωσης απελευθερώνουν 1.656 λίτρα όταν αναδιπλώνονται, χώρος ιδανικός για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού ή αξεσουάρ κάμπινγκ. Την πρόσβαση στο πίσω μέρος της καμπίνας διευκολύνουν οι συρόμενες πίσω πόρτες που είναι 30 χλστ. φαρδύτερες από των άμεσων ανταγωνιστών. Ένα έξυπνο ράφι αποτελεί πρωτιά στην κατηγορία, καθώς προσφέρει πολλαπλές θέσεις ρύθμισης ύψους στο χώρο αποσκευών και όταν δεν χρειάζεται αποθηκεύεται πίσω από τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Στο εσωτερικό, ανάμεσα στις ποικίλες λύσεις αποθήκευσης, είναι μία μεγάλη κεντρική κονσόλα κατάλληλη για έγγραφα A4 και μικρά laptop, ένα ράφι οροφής πλήρους πλάτους και το συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Τέλος, το MyFord Dock αποθηκεύει, εδράζει και φορτίζει κινητές συσκευές όπως τηλέφωνα και συστήματα πλοήγησης.

Το Tourneo Courier εφοδιάζεται με ποικίλα χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως αερόσακοι οροφής και γονάτων και συστήματα υπενθύμισης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας στα καθίσματα της δεύτερης σειράς. Αυτά εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα συγκράτησης που περιλαμβάνει επίσης αερόσακους οδηγού, συνοδηγού και πλευρικούς προστασίας θώρακα και βάσεις πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων ISOFIX. Το Tourneo Courier είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: Ambiente, Trend, Titanium. Το μοντέλο Titanium περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του έλεγχο κλιματισμού, cruise control και Speed Limiter, αυτόματους προβολείς και καθαριστήρες, και επιπλέον 16άρες ζάντες αλουμινίου επτά ακτίνων, πίσω φυμέ κρύσταλλα και ενσωματωμένες ράγες οροφής.


 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!