top icon
Επικαιρότητα

Ford Start Concept

H Ford παρουσιάζει στο Πεκίνο το concept ενός supermini, το οποίο φέρει το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, χωρητικότητας ενός λίτρου.

H Ford παρουσιάζει στο Πεκίνο το concept ενός supermini, το οποίο φέρει το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της εταιρείας, χωρητικότητας ενός λίτρου και τεχνολογίας «Εcoboost». Πίσω από την ονομασία αυτή κρύβεται η νέα γενιά υπερτροφοδοτούμενων συνόλων χαμηλής κατανάλωσης αλλά και υψηλής ταυτόχρονα απόδοσης της Ford, που αναμένεται να αποτελέσει το ισχυρό ατού της μάρκας την προσεχή περίοδο. Η απόδοση του συγκεκριμένου συνόλου δεν έχει ανακονωθεί, ωστόσο οι ιθύνοντες της Ford υποστηρίζουν πως θα είναι εφάμιλη με εκείνη ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Το Start Concept αποτελεί περισσότερο την ιδέα-πρόταση της εταιρείας για ένα νέο μικρό παγκόσμιο μοντέλο μειωμένων ρύπων και όχι μια πρόγευση του επόμενου Ford Ka. 
Είναι πολύ πιθανό το νέο τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο να τοποθετηθεί το 2011 και στο Fiesta, ενώ σίγουρα θα είναι το «εφαλτήριο» για την επόμενη γενιά οικολογικού χαρακτήρα κινητήρων της εταιρείας.
Το «Start Concept» σχεδιάστηκε στο studio της Ford στην πολιτεία της Καλιφόρνια υπό την καθοδήγηση του Φρίμαν Τόμας, του ανθρώπου δηλαδή που υπέγραψε τα πρόσφατα concepts της Lincoln.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ