X
Επικαιρότητα

Ford Individual

Μέσα στο γενικότερο πνεύμα, όπου οι καταναλωτές θέλουν τα προϊόντα που επιλέγουν να διαφοροποιούνται όσο είναι δυνατόν, ήταν προφανές ότι αυτό θα περνούσε και στην Αυτοκίνηση.

Μέσα στο γενικότερο πνεύμα, όπου οι καταναλωτές θέλουν τα προϊόντα που επιλέγουν (από κινητά και λάπτοπ, μέχρι έπιπλα και ρούχα) να διαφοροποιούνται όσο είναι δυνατόν, ήταν προφανές ότι το συγκεκριμένο ρεύμα θα περνούσε και στην αυτοκίνηση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με μια στροφή των αγοραστών σε αυτοκίνητα μικρότερων διαστάσεων, απ’ ότι στο παρελθόν, τους δίνει τώρα τη δυνατότητα να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα σε επίπεδο εξοπλισμού.
Η Ford άδραξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια σειρά εξατομικευμένων μοντέλων σε εμφάνιση και εξοπλισμό, που αφορά 7 μοντέλα της, τα οποία φέρουν το όνομα Ford Individual. Ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής στο σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του προγράμματος δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο παρελθόν που η εμφάνιση των αυτοκινήτων της Ford ήταν πιο συντηρητική. Το Kinetic Design, η νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας επιτρέπει κάποιες πιο τολμηρές διαφοροποιήσεις, που βέβαια η λογική τους προσαρμόζεται ανάλογα με το εκάστοτε μοντέλο.
Τα «Individual» μοντέλα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το 5% του συνόλου της παραγωγής, έτσι ώστε να μη χαθεί η έννοια της μοναδικότητάς τους.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!