X
Επικαιρότητα

Ford Focus 2014

Η Ford αποκαλύπτει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο Ford Focus, υιοθετώντας τολμηρότερη εξωτερική σχεδίαση και νέες τεχνολογίες, με ουσιαστικές βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου.

Η Ford δημιούργησε ένα πιο προηγμένο και σοφιστικέ Focus με νέα αισθητική που εκφράζει την παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα One Ford όπως αυτή αποτυπώνεται στα νέα Mondeo και Fiesta. Το νέο Focus που διατίθεται σε δύο επιπλέον νέες εξωτερικές αποχρώσεις Deep Impact Blue και Glace Blue, έχει χαμηλότερο και φαρδύτερο αμάξωμα, με νέο καπό, πρόσοψη και μάσκα. Θα πωλείται από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ σηματοδοτεί επίσης το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του SYNC 2, του προηγμένου συστήματος συνδεσιμότητας της Ford, καθώς και των νέων κινητήρων 1.5 EcoBoost βενζίνης και TDCi diesel.

Η Ford λανσάρισε το πρώτο Focus το 1998 και από τότε έχουν πουληθεί πάνω από 12 εκατ. μονάδες σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες 6,9 εκατ. στην Ευρώπη. Το τρέχον Focus επιβεβαιώθηκε τον περασμένο μήνα ως το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις με βάση ανάλυση της Ford σύμφωνα με τα στοιχεία ταξινομήσεων της Polk για τους πρώτους εννέα μήνες του 2013. Η Ford εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Focus σε όλο τον κόσμο έφτασαν τα 1,1 εκατ. το 2013, με πάνω από 300.000 στην Κίνα, αναδεικνύοντάς το στο δημοφιλέστερο επιβατικό μοντέλο στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά καινούργιων αυτοκινήτων ανά τον κόσμο.

Το νέο Focus θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη που θα προσφέρει το SYNC 2. Το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας της Ford περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής, 8 ιντσών και προηγμένο φωνητικό έλεγχο για ευκολότερη πρόσβαση στα συστήματα ήχου, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού και στα συμβατά κινητά τηλέφωνα. Το σύστημα πλοήγησης του SYNC 2 προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη διαιρούμενη οθόνη με λεπτομερή απεικόνιση των διασταυρώσεων, ανάγνωση ονομάτων δρόμων, τρισδιάστατη απεικόνιση κόμβων αυτοκινητοδρόμων και τοποσήμων και τον οδηγό MICHELIN. Με το SYNC 2, οι οδηγοί μπορούν να εισάγουν προορισμούς με μια μόνο φωνητική εντολή και να ζητάνε αναπαραγωγή μουσικών κομματιών με αγαπημένους ερμηνευτές. Πιέζοντας απλά το μπουτόν φωνητικού ελέγχου και λέγοντας Iʼm hungry (πεινάω) εμφανίζεται μία λίστα με τα κοντινά εστιατόρια, για τα οποία δίνονται οδηγίες πλοήγησης. Το νέο Focus είναι το πρώτο Ford που θα προσφέρει Perpendicular Parking, μία νέα, hands-free τεχνολογία παρκαρίσματος που βοηθά τους οδηγούς με παρκάρουν με όπισθεν παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Κινητήρες

Το νέο Focus προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε πολλές εκδόσεις συγκριτικά με το υπάρχον μοντέλο, χάρη στις νέες επιλογές κινητήρων. Το νέο μοντέλο diesel θα προσφέρει 19% μείωση στην κατανάλωση, ενώ το πιο αποδοτικό βενζινοκίνητο μοντέλο μειώνει την κατανάλωση κατά 17%. Θα είναι το πρώτο όχημα στην Ευρώπη με τον αποδοτικό, νέο βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost (150 PS και 180 PS) και με το νέο 1.5 TDCi (95 PS και 120 PS) diesel. Το Focus θα εξακολουθήσει να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost (100 PS και 125 PS) που πέρσι προτιμήθηκε από το ένα τρίτο των πελατών του Focus, και ονομάστηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς το 2012 και το 2013. Θα υπάρχει επίσης μία νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost με εκπομπές km CO299 g/, το πρώτο μη υβριδικό, οικογενειακό βενζινοκίνητο μοντέλο στην Ευρώπη με εκπομπές CO2 κάτω από 100 g/km. Η έκδοση 1.5 120 PS diesel με αυτόματο κιβώτιο PowerShift που θα λανσαριστεί του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση κατά 19% συγκριτικά με ένα σημερινό Focus εφάμιλλης ισχύος. Το νέο Focus με το αυτόματο κιβώτιο και τον βραβευμένο κινητήρα 1.0 EcoBoost που θα λανσαριστεί επίσης του χρόνου θα προσφέρει βελτίωση της τάξεως του 17% σε σχέση με τον εφάμιλλης ισχύος κινητήρα που θα αντικαταστήσει. Ένα μοντέλο 2.0 TDCi diesel 150 PS θα πετυχαίνει βελτίωση έως 14% σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο (13% με αυτόματο κιβώτιο).

Θέλοντας να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για το Focus το οποίο πωλείται σε περισσότερες από 140 αγορές, η Ford έχει αυξήσει την παγκόσμια δυναμικότητα παραγωγής του αυτοκινήτου σε οκτώ εργοστάσια σε τέσσερις ηπείρους. Τα εργοστάσιά της σε Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ, Ταϊβάν και Αργεντινή έχουν συνδυασμένη δυναμικότητα παραγωγής πάνω από 1,5 εκατομμ. Focus ετησίως, με ρυθμό πάνω από δύο οχήματα το λεπτό.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!