X
Επικαιρότητα

Ford: επένδυση στην Ινδία

Πέρα από το «φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου» υπάρχουν κι άλλα πράγματα που λαμβάνουν χώρα στην Ινδία και αφορούν στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Αρκετές από τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται ήδη εκεί κατασκευάζοντας οχήματα, ενώ οι Suzuki, Volkswagen, Hyundai, Renault, Volvo, Nissan, Fiat έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξής τους στη μεγάλη ασιατική χώρα.
Ανάμεσά τους βρίσκεται πλέον και η Ford, ύστερα από την απόφασή της να επενδύσει στην Ινδία 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων. Να σημειωθεί εδώ ότι τη χρονιά που μας πέρασε πουλήθηκαν εκεί 1.600.000 ελαφρά αυτοκίνητα, δίνοντας ένα δείγμα του γιατί η χώρα θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά. 
Να μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Volkswagen ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την παρουσίαση των «Jetta» και «Phaeton» στην Ινδία την τρέχουσα χρονιά και την παραγωγή 110.000 οχημάτων στο νέο εργοστάσιό της στη χώρα από το 2009.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!