X
Επικαιρότητα

Ford & BP: Ένας κινητήρας, ένα καύσιμο, 7 διαφορετικά μοντέλα

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το BP Ultimate Diesel και τις ευεργετικές του ιδιότητες στη λειτουργία των πετρελαιοκινητήρων, καθώς και για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας των αυτοκινήτων

Η Ford και η Ελληνικά Καύσιμα ΑΕ, που διαχειρίζεται τα πρατήρια και τα συμφέροντα της BP στην Ελλάδα, προσκάλεσαν τους δημοσιογράφους σε μια από κοινού εκδήλωση. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το BP Ultimate Diesel και τις ευεργετικές του ιδιότητες στη λειτουργία των πετρελαιοκινητήρων, καθώς και για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας των αυτοκινήτων, από τον ειδικότερο των ειδικών: τον κ. Βαγγέλη Καρβούνη, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος ντιζελοκινητήρων της Ford παγκοσμίως.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ξενάγηση στο καινούργιο διυλιστήριο της Ελευσίνας, στο οποίο έχουν επενδυθεί 1,2 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ώστε να καταστεί το πιο αποδοτικό στη λεκάνη της Μεσογείου, με ελάχιστο ποσοστό στερεών καταλοίπων από την επεξεργασία του αργού πετρελαίου και την απόσταξη των παραγώγων του.

Για το τέλος, διοργανώθηκε από την Ford διαγωνισμός οικονομικής οδήγησης, με διαφορετικά μοντέλα που όλα φορούν τον κινητήρα TDCi Duratorq: οι δημοσιογράφοι διάλεξαν ανάμεσα σε Fiesta, Focus, B-MAX, C-MAX, S-MAX, Mondeo και Kuga, και διαγωνίστηκαν σε μια μικτή διαδρομή 100 χιλιομέτρων με στόχο να φθάσουν στον τερματισμό εντός 1,5 ώρας, σκοράροντας μέση κατανάλωση κατά το δυνατόν πλησιέστερα στην εργοστασιακή.

Το πλήρωμα των περιοδικών AUTO BILD Hellas και 4ΤΡΟΧΟΙ, με οδηγό τον Σπύρο Λεμάνη και συνοδηγό τον Σωτήρη Τσαντίλη κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους δημοσιογράφους, οδηγώντας ένα Focus 1.6 TDCi Econetic και σημειώνοντας μέση κατανάλωση 3,3 λτ./100 χλμ., ήτοι 2,94% λιγότερο από την εργοστασιακή των 3,4 λτ./100 χλμ.!_Σ.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!