X
Επικαιρότητα

Fiat Chrysler Automobiles: Νέα εποχή

Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσής της, οι μέτοχοι της πάλαι ποτέ ιταλικής εταιρείας έδωσαν χθες το πράσινο φως για τη συγχώνευσή της με την Chrysler.

Στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσής της, οι μέτοχοι της πάλαι ποτέ ιταλικής εταιρείας έδωσαν χθες το πράσινο φως για τη συγχώνευσή της με την Chrysler.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει και τυπικά πλέον ο δρόμος για την αλλαγή σελίδας για την Fiat SpA, που πλέον μετονομάζεται, ύστερα από σχετική απόφαση της πλειοψηφίας των μετόχων της, σε Fiat Chrysler Automobiles NV. Η συνολική αναδιοργάνωση του ιταλικού κολοσσού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια ακόμα ιστορική απόφαση, καθώς, ύστερα από 115 χρόνια, η έδρα της νεοσυσταθείσας εταιρείας μεταφέρεται από το Τορίνο της Ιταλίας στην Ολλανδία, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζει και η φορολογική «βάση» της, η οποία πλέον θα βρίσκεται –για ευνόητους λόγους- στο Λονδίνο. Περί τα τέλη του χρόνου, μάλιστα, η μετοχή της FCA αναμένεται να εισαχθεί και τυπικά στην «αρένα» του χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης, παράλληλα πάντα με την διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, SergioMarchionne, διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Fiat SpA πως οι παραπάνω αποφάσεις δεν εγκυμονούν… κινδύνους για τα 8 στο σύνολο εργοστάσια που λειτουργούν σήμερα επί ιταλικού εδάφους, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα η παραγωγική τους δυνατότητα αναμένεται να αυξηθεί χάρη στην «προσθήκη» μοντέλων της αμερικάνικης εταιρείας, όπως είναι για παράδειγμα το JeepRenegate. Μάλιστα, λόγω των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν, οι διοικούντες της FCAδιαβεβαιώνουν πως πρόκειται να επαναπροσλάβουν περί τους 30.000 εργαζομένους τους που σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής αδείας…

Με την ενοποίηση των Fiat/Chrysler, η νεοϊδρυθείσα Fiat Chrysler Automobiles αναγάγετε στην 7η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στον παγκόσμιο χάρτη._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!