X
Επικαιρότητα

Fiat: Αποκτά τις υπόλοιπες μετοχές της Chrysler

Η Fiat S.p.A. ανακοίνωσε τη συμφωνία με την VEBA Trust, σύμφωνα με την οποία θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της Chrysler Group, που αντιπροσωπεύουν το 41,5% του ομίλου.

Η Fiat S.p.A. ανακοίνωσε τη συμφωνία με την VEBA Trust, σύμφωνα με την οποία θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της δεύτερης στο μετοχικό κεφάλαιο της Chrysler Group, που αντιπροσωπεύουν το 41,5% του ομίλου.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί την 20 Ιανουαρίου 2014 ή νωρίτερα. Η VEBA Trust θα λάβει το συνολικό αντίτιμο των 3,65 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την πώληση των εταιρικών της μεριδίων επί του Ομίλου Chrysler, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ένα έκτακτο μέρισμα πληρωτέο από τον Όμιλο Chrysler στους μετόχους του, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ περίπου. Η Fiat προτίθεται να χρηματοδοτήσει το ποσό των 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από τα διαθέσιμα μετρητά. Ο Όμιλος Chrysler προτίθεται να χρηματοδοτήσει το έκτακτο μέρισμα από τα διαθέσιμα μετρητά. Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω περιγραφόμενες συναλλαγές, ο Όμιλος Chrysler και η Διεθνής Ένωση, Ενωμένοι Εργάτες στην Αυτοκινητοβιομηχανία, την Αεροναυπηγική και τη Γεωργία της Αμερικής (η UAW) συνήψαν μνημόνιο συνεργασίας υπό τις ήδη υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις του Ομίλου Chrysler για την παροχή πρόσθετων συνεισφορών συνολικού ποσού 700 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε τέσσερις ισόποσες ετήσιες δόσεις από τον Όμιλο Chrysler στη VEBA Trust. Η αρχική καταβολή θα γίνει κατά το κλείσιμο της συναλλαγής με την Fiat και οι επόμενες καταβολές θα είναι πληρωτέες την ημέρα εκάστης των τριών επόμενων επετείων της αρχικής καταβολής. Ο Όμιλος Chrysler προτίθεται να χρηματοδοτήσει την αρχική συνεισφορά στη VEBA Trust από τα διαθέσιμα μετρητά.

Σε αντάλλαγμα για αυτές τις συνεισφορές, η UAW θα αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις με σκοπό να συνεχίσει να στηρίζει τις βιομηχανικές δραστηριότητες του Ομίλου Chrysler και την περαιτέρω εφαρμογή της σύμπραξης των εταιριών Fiat και Chrysler, περιλαμβάνοντας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεργασίας για τη διαρκή ανάπτυξη των Κατασκευαστικών προγραμμάτων σε παγκόσμια κλίμακα των Fiat και Chrysler, να συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες συγκριτικής αξιολόγησης, που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις κατασκευής FiatChrysler, για να εξασφαλισθεί αντικειμενική αξιολόγηση των επιδόσεων και να συνδράμει ενεργά στην επίτευξη του μακροχρόνιου επιχειρηματικού πλάνου του Ομίλου. Ως μέρος των συναλλαγών η FNA και η VEBA Trust θα συμφωνήσουν να παύσουν με επιφύλαξη τις τρέχουσες διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου του Delaware σε σχέση με την ερμηνεία του συμφώνου προαιρέσεως σύμφωνα με το οποίο η Fiat έχει ασκήσει μέσω της FNA, τα τρία στάδια ενός συμφώνου προαιρέσεως για να αποκτήσει μετοχικά μερίδια του Ομίλου Chrysler τα οποία διατηρεί η VEBA Trust. Όλα αυτά τα μετοχικά μερίδια θα αποκτηθούν από την FNA στα πλαίσια των συναλλαγών, που περιγράφονται ανωτέρω. Με βάση τις συμφωνίες χρηματοδότησης για την παρούσα συναλλαγή, δεν προβλέπεται ότι η Fiat θα χρειαστεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!