X
Επικαιρότητα

Ferrari-μαϊμού; Έγινε κι αυτό!

Πριν λίγες ημέρες Ιταλοί εφοριακοί εξάρθρωσαν καλά οργανωμένη σπείρα, που διέθετε στην αγορά απομιμήσεις (μαϊμούδες) πανάκριβων και πολυτελών αυτοκινήτων. Η σπείρα είχε δραστηριότητα σε δώδεκα πόλεις, ενώ γεωγραφικά εκτεινόταν από τις Άλπεις μέχρι τη Σικελία. Συνελήφθησαν 15 άτομα και κατασχέθηκαν 14 «Ferrari» του τύπου «360 Μodena», οι μισές από τις οποίες ήταν υπό κατασκευή, ενώ οι υπόλοιπες είχαν ήδη πουληθεί.
Η ιταλική αστυνομία βρήκε ακόμη απομιμήσεις Lamborghini, Porsche, Mercedes και Lotus. Οι μαϊμούδες πωλούνταν κυρίως μέσω του Διαδικτύου, ενώ εντοπίστηκε και ο χώρος όπου διεξάγονταν τα test drive. Οι υποψήφιοι αγοραστές γνώριζαν βέβαια ότι το «supercar» για το οποίο ενδιαφέρονταν ήταν απομίμηση, που μπορούσαν αν ήθελαν να την κάνουν δική τους έναντι μόλις 20.000 ευρώ.
Πέραν αυτών, οι επικεφαλής της αστυνομίας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ικανότητα των τεχνικών της σπείρας να μεταμορφώνουν ένα Toyota ή μια παλιά Mercedes σε Ferrari, που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει από μια αληθινή.
Κλείνοντας αυτή την ασυνήθιστη είδηση, θα σημειώσουμε ότι το 2007 είχαν εντοπιστεί μαϊμού-Ferrari στη Ρώμη και στη Σαρδηνία, ενώ το 2006 υπήρξαν καταγγελίες και για εισαγωγή τέτοιων αυτοκινήτων από την Κίνα.
Εμείς, αδυνατώντας να βρούμε φωτογραφία μιας ψεύτικης 360 Modena, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Ferrari που βλέπετε να συνοδεύει το συγκεκριμένο άρθρο είναι αληθινή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!