X
Επικαιρότητα

Ferrari: Εις οιωνός άριστος

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για το cavallino rampante για το 2017. Και φυσικά, χαράς ευαγγέλια για τους μετόχους της ιταλικής εταιρείας και τον Sergio Marchionne.

Η ανεξάρτητη πλέον Ferrari συνεχίζει ακάθεκτη τον εμπορικό και οικονομικό της καλπασμό οδεύοντας ολοταχώς προς το «σπάσιμο» του άτυπου φράγματος των 9.000 πωλήσεων μέσα σε μια χρονιά. Δεν είναι μόνο η νέα στρατηγική που με τόση θέρμη χαράζει τα τελευταία χρόνια ο Sergio Marchionne που θα συμβάλλει σε αυτό, αλλά συνάμα και η ολοένα και πιο υψηλή ζήτηση για τετράτροχες υπερ-κατασκευές. Τόσο στη γηραιά ήπειρο, όσο και στις αναδυόμενες αγορές του πλανήτη. Γιατί, άλλωστε, λεφτά υπάρχουν. Έτσι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Ιταλών, πέρσι ήταν μία ακόμα… χαρούμενη χρονιά για τη Ferrari και τους μετόχους της που είδαν τις πωλήσεις να «κάθονται» στις 8.398 μονάδες, επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με εκείνη του 2016.

Τα έσοδα της ιταλικής φίρμας ανήλθαν στα 3,4 δις ευρώ, με τα καθαρά κέρδη της να αγγίζουν τα 537 εκ. ευρώ, έναντι 400 εκ. ευρώ το 2016. Σύμφωνα με τον Sergio Marchionne, ο διπλασιασμός της κερδοφορίας (σ.σ.: στο στόχαστρο έχει μπει από τώρα το ορόσημο του 1 δις ευρώ) αποτελεί για όλους του εμπλεκομένους στη διοίκηση της εταιρείας την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη συνέχεια, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί όχι τόσο με τα επερχόμενα μέσα στην προσεχή 5ετία σπορ κουπέ μοντέλα της, όσο με το νέο SUV των Ιταλών, το οποίο, μας αρέσει δεν μας αρέσει, έχει ήδη δρομολογηθεί._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!