X
Επικαιρότητα

Ferrari 599 HGTE

Η Ferrari αποφάσισε να παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την έκδοση HGTE (Handling Gran Turismo), για την 599 GTB.

Η Ferrari αποφάσισε να παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την έκδοση HGTE (Handling Gran Turismo), για την 599 GTB. Η παρουσίαση αυτή έρχεται λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς ο ιταλός κατασκευαστής μας είχε συνηθίσει να παρουσιάζει την έκδοση HGTE προς το τέλος της ζωής ενός μοντέλου, όπως συνέβει για παράδειγμα στις 575M και 612 Scaglietti. Εν προκειμένω όμως, η παρουσίαση της έκδοσης αυτής αποσκοπεί στη δημιουργία ενός επιπλέον κίνητρου αγοράς, ειδικότερα τώρα που οι πωλήσεις της 599 δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πακέτου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αν όμως κρίνουμε από το «Ε» στο HGTE, που σημαίνει «Evoluzione», θα έπρεπε λογικά να περιλαμβάνει αρκετά καλούδια υψηλής απόδοσης. Όμως οι εμφανείς διαφορές της  599 HGTE είναι η νέα μάσκα μπροστά – η οποία φαίνεται να θυμίζει εκείνη της F430 Scuderia – οι τροχοί των 20 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων και το νέο τελικό στην εξάτμιση. Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι επίσης περιορισμένες και περιλαμβάνουν νέα καθίσματα και αρκετά διακοσμητικά από ανθρακονήματα.
Από πλευράς επιδόσεων, όπου και θα περιμέναμε μία σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο V12 κινητήρας διατηρεί την ιπποδύναμη των 620 ίππων και τη ροπή των 608 Nm. Φυσικά οι επιδόσεις του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, αφού απαιτούνται μόλις 3,7 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, αυτό όμως δεν φαίνεται να δικαιολογεί την μάλλον υπερβολική αύξηση σε σύγκριση με την 599 GTB. Ο μοναδικός αντίλογος της Ferrari μπορεί να στηριχθεί στην ανανεωμένη ανάρτηση, στην οποία περιλαμβάνονται ελατήρια με νέα ρύθμιση και νέες αντιστρεπτικές, γεγονός που σίγουρα θα συμβάλει στην ακόμα καλύτερη οδηγική απόλαυση.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!