X
Επικαιρότητα

Ferrari 599 GTB Hybrid

H Ferrari παρουσιάζει στη Γενεύη ένα νέο υβριδικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην 599 GTB και διαθέτει ηλεκτροκινητήρα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS εμπνευσμένο από την F1.

H Ferrari θα παρουσιάσει ένα νέο υβριδικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην 599 GTB και θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS εμπνευσμένο από την F1.
Η τροφοδοσία τους θα γίνεται μέσω μπαταριών ιόντων λιθίου που μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα θα είναι τοποθετημένα στα δύο άκρα του πίσω άξονα για την καλύτερη κατανομή του πλεονάζοντος βάρους.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) έχει στην ευθύνη του την επαναφόρτιση των συσσωρευτών, ενώ το start & stop θα σταματά τη λειτουργία του κινητήρα κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, περιορίζοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων.

O 6λιτρος κινητήρας που ήδη ξέρουμε θα παραμείνει όπως είναι, αλλά με τη συνδρομή τόσο του ηλεκτροκινητήρα όσο και των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας η κατανάλωση καυσίμου εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κατά 35% περίπου. H επίσημη πρώτη εμφάνιση της υβριδικής Ferrari 599 GTB θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου του 2010, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!