top icon
Επικαιρότητα

Ferrari 430 Spider Bio Fuel

Η Ferrari είναι μία από τις εταιρίες που δύσκολα συνδυάζει κανείς με κατασκευές που έχουν έντονη οικολογική συνείδηση, και στοχεύουν στην καθαρή και χαμηλή κατανάλωση. Όμως, από ότι όλα δείχνουν ο Ιταλός κατασκευαστής με το συγκεκριμένο εγχείρημα, δείχνει διατεθειμένος να στραφεί και σε αυτή την κατεύθυνση.

H Ferrari 430 Spider Bio Fuel, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, έκανε αυτό που λέμε ένα διακριτικό ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ, χωρίς να ακολουθήσει κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση του Τύπου. Αυτό το τελευταίο στοιχείο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Ιταλοί δεν σκέφτονται σοβαρά να περάσουν στην παραγωγή το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 10 ίππους, αγγίζοντας πλέον τους 500, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ροπή, η οποία έχει βελτιωθεί κατά 4%, την ώρα που η κατανάλωση είναι κατά 5% μειωμένη. Όμως, δεν χρειάζεται να βγάλετε ακόμα τα μπλοκ επιταγών σας, αφού η χρήση καυσίμων Ε85, και μάλιστα σε αγορές που διατίθενται Ferrari, είναι περιορισμένες, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά συγκεκριμένες πολιτείες της Αμερικής, τη Βραζιλία και τη Σουηδία.

Πάντως, όπως αναφέρουν επίσημα χείλη της Ferrari, αν το καύσιμο Ε85 αρχίσει να διατίθεται ευρέως και σε αγορές όπως η Καλιφόρνια (η οποία απορροφά και το 10% της παραγωγής της ιταλικής εταιρίας παγκοσμίως), τότε το συγκεκριμένο πρωτότυπο, ίσως αποκτήσει σάρκα και οστά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ