top icon
Επικαιρότητα

Ευρώπη: οι πρώτοι σε κάθε χώρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «πρωτιές» του Οκτωβρίου, από πλευράς μοντέλων, στις χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε για παράδειγμα το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Γηραιάς Ηπείρου να έχει την πρώτη θέση σε δύο αγορές, εκ των οποίων η μία είναι η «μητρική» του (Γαλλία). Βλέπουμε επίσης, το παραγόμενο στην Ουγγαρία Suzuki Swift, να βρίσκεται στην κορυφή της τοπικής αγοράς. Κάτι ακόμη, παράξενο για μας, είναι η πρωτιά του Skoda Octavia στην πολύ ιδιαίτερη –και πολύ μικρή- αγορά της Ισλανδίας.
 
Τις περισσότερες πρωτιές (4) έχουν από κοινού το Ford Focus, η Toyota Corolla και το Volkswagen Golf. Aκολουθεί με 3 το Skoda Fabia, σε αγορές όμως μικρότερου βεληνεκούς. Ένα ακόμη παράδοξο είναι το γεγονός ότι το Opel Astra έχει μόνο μία πρώτη θέση, στο Βέλγιο, παρά το ότι διεκδικεί από το Renault Clio την πανευρωπαϊκή πρωτιά. Η παράδοση της στήριξης των εθνικών κατασκευαστών διατηρείται στη Μεσόγειο, καθώς στην Ισπανία πρωταγωνιστεί το Seat Ibiza και στην Ιταλία το Fiat Punto. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στη σκανδιναβική Σουηδία, με το Volvo V70.
 
Το Peugeot 207 βρίσκεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην κορυφή της Ολλανδικής αγοράς, ενώ η δημοτικότητά του από πλευράς πωλήσεων θα «ξεδιπλωθεί» το 2007, που θα είναι η πρώτη πλήρης χρονιά του στις αγορές της Ευρώπης.
 
Aυστρία: Volkswagen Golf          
Bέλγιο: Opel Astra
Κύπρος: Ford Focus
Τσεχία: Skoda Fabia
Δανία: Volkswagen Passat
Eσθονία: Toyota Corolla
Φινλανδία: Toyota Corolla
Γαλλία: Renault Clio
Γερμανία: Volkswagen Golf
Μ. Βρετανία: Ford Focus
Ελλάς: Ford Focus
Ουγγαρία: Suzuki Swift
Iσλανδία: Skoda Octavia
Iρλανδία: Ford Focus
Iταλία: Fiat Punto
Λετονία: Toyota Corolla
Λιθουανία: Fiat Panda
Λουξεμβούργο: Volkswagen Golf
Noρβηγία: Toyota Corolla
Πολωνία: Skoda Fabia
Πορτογαλία: Renault Megane
Σλοβακία: Skoda Fabia
Σλοβακία: Renault Clio
Ισπανία: Seat Ibiza
Σουηδία: Volvo V70/XC70
Ελβετία: Volkswagen Golf
Ολλανδία: Peugeot 207

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ