top icon
Επικαιρότητα

Ευρώπη: η ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων

Η ασφάλεια των οδηγών τίθεται σε κίνδυνο σε αρκετούς δρόμους της Ευρώπης, όπου εκτελούνται έργα επισκευής & συντήρησης, τονίζεται στα συμπεράσματα έρευνας που γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΠΑ. Η πραγματογνωμοσύνη σε 53 αυτοκινητόδρομους 10 χωρών (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ισπανία, Κροατία και Πορτογαλία) υπό την έγκριση της Ε.Ε. έδειξε ότι η Βρετανία διαθέτει το καλύτερο σύστημα για τις επεμβάσεις συντήρησης & επισκευής, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Επισημαίνεται όμως ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων πληροφόρησης, για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των οδηγών.
 
Όσον αφορά στους άλλους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης, σε σύγκριση με το 2005, κακό χαρακτηρίζεται το σύστημα συντήρησης 5 δρόμων, από 6 το 2005. Πολύ καλό χαρακτηρίζεται το σύστημα συντήρησης σε 14, σε σχέση με έναν το 2005. Όσον αφορά στο σύστημα συντήρησης σε δρόμους της ανατολικής Ευρώπης, αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα στα χειρότερα, συμπεριλαμβανόμενων και 2 στους 5 της Ιταλίας, ενώ σε έναν αυτοκινητόδρομο της Κροατίας το σύστημα χαρακτηρίστηκε χειρότερο από κακό. Τέλος, τονίζεται η βελτίωση στους αυτοκινητόδρομους της Ισπανίας και αναφέρεται η καλή κατάσταση των πορτογαλικών.
 
Η έρευνα υλοποιήθηκε από τη Γερμανική Λέσχη αυτοκινήτoυ (ADAC), σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και τις Εθνικές Λέσχες 16 ευρωπαϊκών χωρών.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ