top icon
Επικαιρότητα

Exxon και Chevron συζήτησαν σενάρια συγχώνευσης

Η Εxxon και η Chevron πραγματοποίησαν προκαταρκτικές συνομιλίες συγχώνευσής τους στις αρχές του 2020, οι οποίες τελικά δεν κατέληξαν πουθενά.

Πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, αποκάλυψαν πως στις αρχές του προηγούμενου χρόνου οι εκτελεστικοί διευθυντές των πετρελαϊκών εταιρειών Exxon και Chevron διεξήγηγαν προκαταρκτικές συνομιλίες για να διερευνήσουν την πιθανότητα της συγχώνευσής τους. Αν οι συζητήσεις αυτές κατέληγαν σε συμφωνία, η συγχώνευση αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη στην παγκόσμια ιστορία. Οι συνομιλίες ήταν αρκετά σοβαρές, καθώς έφτασαν και στη σύνταξη ορισμένων νομικών εγγράφων, που θα βοηθούσαν στο τεράστιο εγχείρημα της συγχώνευσης. Η Exxon και η Chevron έχουν κεφαλαιοποίηση 190 και 164 δις δολάρια αντίστοιχα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα τέλη του 2019 η Exxon απασχολούσε 75.000 εργαζόμενους, ενώ η Chevron 48.000.

Οι τιμές των μετοχών των δύο πετρελαϊκών εταιρειών σημείωσαν μεγάλη πτώση τη χρονιά που μας πέρασε, εξαιτίας του πολέμου τιμών του πετρελαίου μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού, που προκάλεσαν την καθίζηση των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η τιμή των μετοχών της Exxon.

Τελικά, οι συζητήσεις περί συγχώνευσης δεν κατέληξαν πουθενά, ενώ οι πηγές που έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την αιτία του τερματισμού τους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ