X
Επικαιρότητα

Εξελίσσεται η νέα BMW M6 GT3 για το 2016

Τα χρώματα των Βαυαρών στο πρωτάθλημα FIA GT θα εκπροσωπεί από το 2016 η νέα M6 GT3 παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την αντίστοιχη έκδοση της BMW Ζ4.

Τα χρώματα των Βαυαρών στο πρωτάθλημα FIA GT θα εκπροσωπεί από το 2016 η νέα M6 GT3 παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την αντίστοιχη έκδοση της BMW Ζ4.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της BMW, που σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο όλες τις σχετικές πληροφορίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας. Όπως προκύπτει από το επίσημο δελτίο τύπου των Βαυαρών, το οποίο συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες-σκίτσα της BMW M6 GT3, το νέο «όπλο» τους αναμένεται να πατήσει τους τροχούς του στις πίστες, προκειμένου να δοκιμαστεί επί τω έργω, μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2015, ούτως ώστε να είναι έτοιμο για… δράση στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Η καρδιά του αυτοκινήτου, που φυσικά βασίζεται στην έκδοση παραγωγής της M6 Coupe, θα είναι ένας twin turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Η απόδοση του αναμένεται να υπερβαίνει τους 560 ίππους της «νορμάλ» εκδοχής του, ενώ όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις αναμένεται να γίνουν τόσο στο κιβώτιο ταχυτήτων (διπλού συμπλέκτη) και το πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να υποστεί την απαραίτητη δίαιτα, όσο και στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, όπως για παράδειγμα το ABS, το οποίο θα αποκτήσει αγωνιστικό mapping κατάλληλο για χρήση εντός της πίστας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!