X
Επικαιρότητα

Εξαγορά Κουλούρη από Σφακιανάκη

Η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. υπέγραψε τελικά το προσύμφωνο αγοράς της Κουλούρης Α.Ε. με το οποίο αποκτά το δικαίωμα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων BMW, καθώς και τον κλάδο ανταλλακτικών της.

Με αυτή την εξέλιξη η Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. ενισχύει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην αγορά, καθώς πλέον διαθέτει 57 σημεία εξυπηρέτησης και 11 μάρκες, τις Suzuki, Opel, Ford, Volvo, BMW, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Cadillac, Corvette και Hummer.

Ήδη, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει εγκριθεί η εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης αυτοκινήτων και ανταλλακτικών των Ford, Volvo, Fiat, Alfa Romeo και Lancia του Ομίλου Κοντέλλη. Τώρα αναμένεται η αντίστοιχη έγκριση, ώστε να προχωρήσει άμεσα και η συγχώνευση της Κουλούρης Α.Ε.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει στη Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. αύξηση των πωλήσεων στις 21.000 μονάδες για το 2008, όγκος που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 7,5%. Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τις δραστηριότητες λιανικής και χονδρικής πώλησης της Suzuki, τα νούμερα αυτά ανεβαίνουν στα 33.000 οχήματα και 12% της αγοράς αντίστοιχα.

Το δίκτυο της εταιρίας, που αποκτά υπολογίσιμο μέγεθος για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αναμένεται να προχωρήσει και σε συνεργίες, που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και θα έχουν θετική επίδραση στην τελική κερδοφορία του ομίλου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!