top icon
Επικαιρότητα

EV: Παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας 1.600 χλμ. από την IT Asset Partners

Νέο ρεκόρ και μια περίοπτη θέση στο Guinness Book of World Records απέσπασε χθες η ιδιοκατασκευή Phoenix της αμερικανικής εταιρείας IT Asset Partners διανύοντας  με μια μόλις φόρτιση των μπαταριών της απόσταση συνολικού μήκους 1.600 χλμ.

Το Phoenix δεν είναι ένα συνηθισμένο τετράτροχο σαν όλα τ’ άλλα, αλλά ένα πειραματικό, αν μη τι άλλο, όχημα που δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής της ITAP (IT Asset Partners), Eric Lundgren, αποτελούμενο κατά 90% από ανακυκλωμένα εξαρτήματα. Και όλα αυτά, σε μια προφανή προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας να προωθήσει την ανακύκλωση ηλεκτρονικών –κυρίως- αποβλήτων. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όλα όσα επικαλούνται οι δημιουργοί του, το κόστος κατασκευής του Phoenix δεν ξεπέρασε το άτυπο φράγμα των 14.000 δολαρίων.

«Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα των δράσεών μας στον τομέα της ανακύκλωσης. Δεν θέλουμε να πούμε στους ανθρώπους πόσο χρήσιμη είναι η ανακύκλωση, θέλουμε να τους το αποδείξουμε. Αυτό είναι το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ και έγινε από το παρελθόν μας, όχι από το μέλλον μας. Μπορείτε να πάτε από την δυτική στην ανατολική ακτή με κόστος μόλις 123 δολάρια. 4 σεντς ανά μίλι κατά μέσο όρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eric Lundgren.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υψηλός βαθμός απόδοσης του πρωτοτύπου Phoenix οφείλεται στις μπαταρίες των 160KWh με τις οποίες για την περίσταση εφοδιάζεται, οι οποίες προέρχονται από «παροπλισμένους» συσσωρευτές ενέργειας που χρησιμοποιούντο στο παρελθόν σε φορητούς υπολογιστές.

Αυτή τη στιγμή, η ITAP έχει στο portfolio της πάνω από 500 πελάτες στις ΗΠΑ, ανάμεσα στις οποίες και γνωστά ονόματα, όπως η Nintendo, Motorola, Panasonic και Dell._Χ.Α.

* Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στην πίστα Auto Club Speedway στην Fontana των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ