X
Επικαιρότητα

Έτοιμα άλλα 17,5 χλμ. της Εγνατίας Οδού

Στα τέλη Απριλίου, με καθυστέρηση 4 μηνών, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, συνολικού μήκους 670 χλμ.

Δύο νέα τμήματα της Εγνατίας Οδού έδωσε την Τετάρτη 8 Απριλίου στην κυκλοφορία ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται για το κομμάτι από τη σήραγγα Δρίσκου μέχρι τον κόμβο του Αράχθου, μήκους 2,5 χλμ., που περιλαμβάνει και την γέφυρα Αράχθου, και το τμήμα που συνδέει τους κόμβους Μετσόβου και Παναγιάς, μήκους 15 χλμ.
Αν και ο κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε δεσμευτεί ότι ολόκληρη η Εγνατία Οδός θα ήταν έτοιμη εντός του 2008, το τελευταίο κομμάτι 31 χλμ. στα Γρεβενά αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του Απριλίου. «Η απόκλιση των τεσσάρων μηνών οφείλεται στην φοβερή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός.

Το συνολικό μήκος της Εγνατίας Οδού είναι 670 χλμ. και συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου. Όταν ολοκληρωθεί, οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν την απόσταση αυτή εντός 6 ωρών και 30 λεπτών. Άγνωστο παραμένει πάντως πότε θα λειτουργήσουν οι πρώτοι σταθμοί διοδίων και το ύψος του αντιτίμου. Την ίδια στιγμή, οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου εκφράζουν σοβαρά παράπονα καθώς δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμη Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), ούτε σημεία στάθμευσης._Κ.Μπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!