X
Επικαιρότητα

ESC: υποχρεωτικά από το 2012;

Η υποχρεωτική χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου της ευστάθειας (Electronic Stability Control) σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο από το 2012, αποτελεί στόχο της εκστρατείας ασφάλειας της Ε.Ε. Η αρμόδια επίτροπος κα Viviane Reding επισημοποίησε την θέληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας στον βασικό εξοπλισμό των νέων αυτοκινήτων, στα πλαίσια της πολιτικής που αποσκοπεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και το Ίδρυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IA Foundation) έχουν αρχίσει εκστρατεία σε όλη την Ευρώπη με συστάσεις που φιλοδοξούν να καταλήξουν σε οδηγίες από την Ε.Ε. για υποχρεωτική εφαρμογή στα νέα αυτοκίνητα, αλλά και με την καλύτερη γνωριμία των συστημάτων ευστάθειας και την επιλογή τους από τους υποψήφιους αγοραστές, πριν ξεκινήσει η υποχρεωτική εφαρμογή τους.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP με θέμα «Η επιλογή ηλεκτρονικών συστημάτων ευστάθειας ως βασικός εξοπλισμός των νέων αυτοκινήτων» κατέδειξε ότι η Σουηδία, η Γερμανία και η Δανία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για τη χρήση αυτών των συστημάτων.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!