X
Επικαιρότητα

Eρώτηση για τα όρια ταχύτητας

Ο Άρης Σταθάκης απευθύνει ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για τα όρια ταχύτητας

Στις 11 Μαρτίου ο βουλευτής και έγκριτος δημοσιογράφος κος Άρης Σταθάκης κατέθεσε ερώτηση στο Κοινοβούλιο, που αφορά στα ισχύοντα όρια ταχύτητας στους εθνικούς δρόμους και στις πόλεις. Με αυτήν ζητά απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα οδικής ασφάλειας, που αφορούν στην αντικειμενικότητα των συγκεκριμένων ορίων κι αιτείται τον εκσυγχρονισμό τους, ώστε πραγματικά να μας προστατεύουν αντί να αποτελούν μια ακόμα «πληγή» για την τσέπη μας.

Σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή:

«O Kώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει αυστηρές ποινές για τους οδηγούς που υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας, αλλά αυτά τα τελευταία συχνά ξεπερνούν κάθε όριο άγνοιας και παραλογισμού.

Γιατί, σε ανοιχτούς δρόμους (σε μεγάλες ευθείες) υπάρχουν ανώτατα όρια ταχύτητας 30 και 20 χλμ/ώρα, πίσω από τα οποία «στήνονται» μπλόκα της Τροχαίας και δίνουν κλήσεις σε όσους τα υπερβαίνουν. Ενώ, στους στενούς δρόμους των πόλεων (ακόμα και έξω από σχολεία) υπάρχουν όρια ταχύτητας 50 χλμ/ώρα τα οποία δεν αστυνομεύονται.

Σε πολλά σημεία των πόλεων όμως τα 50 χλμ/ώρα είναι πραγματικά υπερβολική κι επικίνδυνη ταχύτητα, ενώ στους ανοιχτούς κι ελεύθερους δρόμους η υπέρβαση του ορίου (ακόμα και κατά 100%) δεν βάζει σε κίνδυνο κανέναν.

Τα ανόητα όρια ταχύτητας των 30 και 20 χλμ/ώρα λοιπόν, μας κάνουν με το ζόρι παραβάτες, αλλά και (αυτό είναι το πιο σημαντικό) μας «μαθαίνουν» να αδιαφορούμε για όλα τα όρια και όλα τα σήματα.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί
Πότε επιτέλους θα γίνει ένας ορθολογισμός των ορίων ταχύτητας σε όλη την Ελλάδα; Πότε θα εξαφανιστούν τα ανόητα όρια ταχύτητας των 30 και 20 χλμ/ώρα; Και πότε θα σταματήσει η Τροχαία να «στήνει» μπλόκα εκεί που τα όρια είναι απαράδεκτα χαμηλά και δεν κινδυνεύει κανένας;»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!